<

Фермер помер, ділянка не використовується: у Володимир-Волинському районі хочуть повернути 23 га землі державі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 30.04.2020 / Володимир / , /
Перегляди
138
/ Коментарі відсутні

23 гектари земельної ділянки, яку не обробляють з 2016 року після смерті фермера, за межами Зарічанської сільської ради у Володимир-Волинському районі хочуть повернути у державну власність.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волинської області.

Володимир-Волинська місцева прокуратура Волинської області звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби припинити право постійного користування фермером земельними ділянками загальною площею 23 га вартістю 23 млн грн та повернути їх державі.

Прокурори з’ясували, що земельну ділянку державної власності за межами населених пунктів Зарічанської сільської ради Володимир-Волинського району у 1993 році було передано у постійне користування громадянину для ведення фермерського господарства.

З часу смерті фермера у 2016 році ці землі не використовуються, законне розпорядження ними унеможливлене й місцевий бюджет недоотримує доходи. Повернути ж ділянку державі можна лиш застосувавши представницькі повноваження.

Втрутившись у ситуацію, прокурори наполягають на припиненні права постійного користування земельною ділянкою та поверненні її державі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа