<

«Фаберже» Анатолій Бойко з Володимира розповів про свої нові рекордні роботи та бажання зробити 35 тисяч отворів на гусячому яйці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 5.02.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
44
/ Коментарі відсутні

Відомий «Фаберже» з Володимира-Волинського, майстер Анатолій Бойко в своїй майстерні в центрі міста знову створює вироби, які «тягнуть» на світові рекорди. 25 тисяч дірок на гусячому яйці для Анатолія – не межа. Він розпочав роботу над новим рекордом. Майстер порахував, що на гусячому яйці максимально можна зробити 35 тисяч мікроотворів. Досягненням цієї цілі він зараз і займається.

Журналісти БУГу навідалися у майстерню до Анатолія Бойка. Митця застали під час робочого процесу, який він порівнює з медитацією, – «фаберже» просвердлює мікроскопічні отвори на гусячому яйці і йде до нового рекорду.

Спочатку місцевий фаберже побив особистий рекорд та наблизився до світового по кількості отворів на гусячому яйці – їх було 11 260.

Не зважаючи на не надто якісні свердла, які часто переставали працювати, майстер далі створював мереживні шкаралупи. Деякі з яєць ламалися під час делікатного декорування на початку, а то й посередині процесу. Проте він продовжив і його наступний рекорд вразив усіх: Бойко просвердлив 25 345 отворів.

На встановлення найбільшої рекордої кількості отворів митцю знадобився тиждень майже безперервної роботи.

“Я знайшов потужні мініатюрні свердла японського виробництва. Їх розмір від 1 міліметра до 0,1 мм, як людська волосина”, – розповідає майстер.

Проте навіть якісні інструменти, за словами пана Анатолія, швидко ламаються. Хоч він і навчився ремонтувати ці надто мініатюрні зразки, коштів на це йде дуже багато.

Чоловік, який має звання заслуженого майстра народної творчості України, не спішить подавати заявку на новий рекорд. Спочатку прагне завершити наступну роботу.

За його підрахунками, максимальна кількість щілин на гусячому яйці, яку можна зробити – 35 тисяч, і він невпинно процює над цією кількістю.

На ремонт інструментів іде багато коштів і майстер не проти отримати фінансову допомогу. Бажаючі допомогти і долучитися до створення шедевру та встановлення світового рекорду, можуть написати Анатолію Бойку на його сторінку в фейсбуці.

Читайте також: Володимир-Волинський «фаберже» Анатолій Бойко отримав звання почесного жителя міста




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа