<

Експерти з Луцька розповіли про переваги ОСББ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:22 | 13.04.2016 / Володимир / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

13-го квітня у малій залі міської ради Володимира-Волинського відбулася зустріч представників влади, голів діючих ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків)  з експертами з питань діяльності ОСББ з Луцька Петром Лавринюком та Романом Бондаруком. Головною темою зустрічі було обговорення перспектив створення ОСББ у місті.

Варто відзначити, що ця тема є надзвичайно актуальною, адже з 1-го липня вступає в силу закон “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”. Згідно з ним всі мешканці багатоквартирного будинку автоматично стають його співвласниками. Це передбачає не лише право користуватись будинком, але й повну відповідальність мешканців за ремонт, утеплення тощо.

Як розповів Петро Лавринюк, насправді це не проблема, а перевага. Адже сьогодні діє безліч програм підтримки ОСББ (як державних, так і місцевих), з’являється можливість брати вигідні кредити на заміну комунікацій, утеплення будинку, визначати, хто буде проводити ремонтні роботи, тобто повністю керувати будинком.

IMG_5426

Всі рішення щодо функціонування ОСББ приймаються співвласниками на загальних зборах чи обраним на них головою. Тепер мешканці зможуть самі встановлювати розмір виплат на утримання будинків, залежно від того, які проблеми потрібно вирішити.

Роман Бондарук закликав створювати ОСББ до 1-го липня. Бо інакше рішення про обрання управителя (того, хто буде займатись проблемами будинку, наймати працівників тощо) прийматиме місцева влада.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок