<

Єдиного годувальника хворої матері-інваліда та старенької бабусі Максима Силюка визнано винним у дезертирстві в апеляційному суді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:21 | 6.05.2015 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

За вироком Володимир-Волинського міського суду, Максима Силюка судили за те, що він ніби то самовільно покинув територію військової частини і не з’являвся в розташуванні більше як місяць. 

Сам же військовослужбовець пояснив цей інцидент тим, що в період з червня 2014 року по березень 2015 року його мати проходила стаціонарне лікування і їй в подальшому встановили ІІІ групу інвалідності, а бабуся, з якою проживає обвинувачений, потребує постійної сторонньої допомоги. Про це пише Під Прицілом.

Втім захисник обвинуваченого солдата, громадський активіст Володимир Нагорний подав клопотання про звільнення Максима Силюка від кримінальної відповідальності у зв’язку з тим, що він вперше вчинив правопорушення, а порушення вчинив за збігом важких сімейних процесів. Прокурор ще тоді заперечував проти задоволення такого клопотання, втім суддя таки задовольнив заяву адвоката і звільнив Максима Силюка від кримінальної відповідальності.

Однак військовий прокурор військової прокуратури Луцького гарнізону Валерій Федорук оскаржив вирок суду І інстанції.

«Суд звільнив Силюка від кримінально відповідальності у зв’язку зі зміною обстановки. Судом не обґрунтовано, яких саме змін набула обстановка довкола нього. Крім того він не перестав бути суспільно небезпечним і не виключена можливість повторення ним злочину. Тому прошу ухвалу суду скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд», – зазначив у своїй апеляції прокурор.

«Призваний по першій хвилі мобілізації, чесно відслужив. Хвороба мами та бабусі  змусила його покинути військову частину і він повинен був доглядати маму до повного її одужання. Але він прийшов до прокурора після першого ж виклику, звідки його направили на військово-лікарняну комісію після проходження медичного огляду Максиму Силюку наказали повертатися до прокуратури, а не у військову частину, але йому інкримінують саме неповернення до розташування військової частини», – заперечував апеляцію прокурора захисник військового Василь Нагорний.

Зауважимо, що на судове засідання прийшло чимало люду, зокрема, мама обвинуваченого, громадські активісти Сергій Мерчук та Павло Данильчук та подружжя Бачинських, які вже кілька років добиваються справедливого рішення для свого суду.

Коли судді вийшли до нарадчої кімнати присутні у залі судового засідання в один голос почали говорити про те, що виправдальний вирок суду І інстанції потрібно лишити в силі.

А матір обвинуваченого Максима Силюка зі сльозами на очах взялася розповідати прокурору про те, як змушена була відпрошуватися з лікарні, аби поїхати до сина у військову частину, а також про те, що усі необхідні речі для належного забезпечення сина родичі купували хлопцю самі. Жінка розповіла, що її син Максим єдина підтримка і опора в сім’ї.

«І після цього вони хочуть, щоб призов нормальний був? Це ж страдають діти, страдають батьки, страдають всі!», – каже жінка.

Однак правосуддя стало на сторону звинувачення, тож ухалою Апеляційного суду скаргу прокурора задовольнили. Справу Максима Силюка відправили на новий розгляд.

Силюк
Силюк3




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер