<

Дитяча художня школа Володимира провела відкритий конкурс дитячої творчості до 300-річчя Григорія Сковороди

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 5.12.2022 / Володимир / , /
Перегляди
247
/ Коментарі відсутні

3-го грудня у культурно-мистецькому центрі відбулось підбиття підсумків конкурсу та урочисте нагородження переможців. Протягом двох місяців тривав відкритий конкурс дитячої творчості «Життєдайна сила афоризмів Григорія Сковороди» до 300-річчя з дня народження українського філософа та мислителя, який організувала дитяча художня школа ім. Миколи Рокицького.

Про це повідомляють на сайті міської ради Володимира.

Директорка художньої школи Катерина Юрчук зазначає, що організатори не очікували такої активності, адже філософська творчість Григорія Сковороди досить непроста для осмислення, проте усі 179 учасників виявили неабиякий хист, майстерно зобразивши у своїх малюнках сюжети відомих байок, афоризмів, а також портрети видатного просвітителя-гуманіста.

На адресу конкурсу надійшли роботи юних художників з Волині, Львівщини, Івано-Франківщини та Харківщини. Вік учасників – від 4 до 16 років. Малюнки на розсуд журі представили вихованці мистецьких та загальноосвітніх шкіл Коломиї, Харкова, Луцька, Львова, Устилуга, Звенигорода, Прилісненської громади і, звісно ж, Володимира та сіл Володимир-Волинської міської територіальної громади.

Напередодні відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди у культурно-мистецькому центрі відбувся тематичний святковий захід, під час якого демонстрували фільм про життя філософа, ансамбль “Секвенція” виконував музичні твори, науковий співробітник історичного музею Богдан Янович читав вірші, народний аматорський театр-студія “Різнобарв’я” презентував театральну постановку, а викладачка педагогічного фахового коледжу Тетяна Табаченко подарувала пісенний твір у своєму виконанні.

Під час дійства було оголошено переможців конкурсу дитячого малюнку “Життєдайна сила афоризмів Григорія Сковороди”, яких відзначено подяками міського голови, грамотами, грошовими преміями та подарунковими сертифікатами.

Переможців визначено у чотирьох вікових категоріях – від 6 до 16 років, а наймолодших учасників 4-5 років, які відвідують артстудію “Фіглі-Міглі”, відзначено подяками за активну участь. Окремі роботи були відзначені грамотами у номінаціях “За найоригінальніше вирішення портрета Григорія Сковороди” “Оригінальне рішення у техніці комп’ютерна графіка”.

Отож, у l віковій категорії (6-9 р.) перемогу здобули:

  • І місце – Анастасія Борис, Устилузька ДШМ (викл. Юрчук К.І.)
  • ІІ місце – Анастасія Забродоцька, Володимирська ДХШ ім. М.Рокицького (викл. Курилич Л.Р.)
  • ІІІ місце – Аліса Самолюк, артстудія “Фіглі-Міглі” (викл. Токарева Т.М.)

Переможці у II віковій категорії (10-12 р.):

  • І місце – Дарія Оніщук, Володимирська ДХШ ім. М.Рокицького (викл. Білик О.С.)
  • ІІ місце – Поліна Коблик, артстудія “Фіглі-Міглі” (викл. Токарева Т.М.)
  • ІІІ місце – Катерина Гавриш, Коломийська ДХШ ім. Я. Пстрака (викл. Гереджук О.Б.)

У ІІІ віковій категорії (13-15р.) переможцями стали:

  • І місце – Анна Уматова, Луцька художня школа (викл. Замкова В.С.)
  • ІІ місце – Олена Озімок, Володимирська ДХШ ім. М. Рокицького (викл. Гарголь І.К).
  • ІІІ місце – Вікторія Савон, Володимирський педагогічний фаховий коледж ім. А.Кримського (викл. Токарева Т.М.)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок