<

Директор водоканалу у Володимирі пояснив причини збільшення тарифів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:09 | 7.10.2021 / Володимир / /
Перегляди
1458
/ коментарів 6

31-го серпня Володимир-Волинське УВКГ повідомило про намір здійснити коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у місті. 

Про тарифи та вирішення проблем підприємства розповів директор Володимир-Волинського УВКГ – Сергій Луцюк. Про це повідомляють на сайті міста.

Сергій Іванович зазначив, що ціна на електроенергію в Україні для водоканальних підприємств є однією з найвищих у Європі.

Так, скажімо, спектр у структурі собівартості ремонтних матеріалів займає 1,8%, газу – 62%, металу – 90%, електроенергії – 20%, палива – 3%, заробітної плати – 55,2%, відрахувань – 11,8%. Збільшення витрат на оплату праці зросли на 25,5% за рахунок росту прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 грудня 2021 у розмірі 2481 грн, що передбачено у державному бюджеті на 2021 рік, а також змін положень галузевої угоди з урахуванням діючих змін до неї, колективного договору.

Якщо водоканал не враховуватиме ці зміни, то не зможе забезпечити повноцінну роботу підприємства. Це стосується не лише УВКГ, а й інших комунальних установ по Україні, які теж змушені переглядати тарифи з метою їх приведення до економічно обґрунтованого рівня. 

Підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для соціально незахищених верств населення буде компенсоване державою через монетизацію пільг і субсидій.




коментарів: 6
  1. Ну які причини? Люди прагнуть просто збільшення своєї зарплати, зокрема. Це цілком природньо

  2. всі можуть обгрунтувати підвищення тарифів, але ніхто не може обгрунтувати підвищення зарплат . Ну тому зарплати і не підвищують, все правільно..

  3. Чому ж не приймають ЖОДНИХ мір до боржників які роками не платять?! Нічого щодо них,ніяких дій! Одні платять справно а інші користуються і ні копійки це як так?! П’ють, гуляють і не платять! Дістало вже!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця