<

Директор історичного музею у Володимирі просить профінансувати проведення ремонту, що затягнувся

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 4.08.2022 / Володимир / , /
Перегляди
387
/ Коментарі відсутні

Директор історичного музею імені Омеляна Дверницького Володимир Стемковський звернувся до депутатів міської ради з проханням допомогти з фінансуванням ремонтних робіт приміщення. Він наголосив на тому, що один з найдавніших музеїв України повинен зберігати свій статус осередку історії Володимира.

Про це він написав у своєму дописі в фейсбуці.

Стемковський повідомив, що мав чимало розмов з керівниками різних рівнів, начальниками відділу культури та управління, депутатами, зокрема тими, котрі опікуються культурою. Також неодноразово писав листи-звернення та клопотання до практично всіх депутатів міськради Володимира включно з головою комісії з питань культури. Проте безрезультатно.

“Я публічно звертаюся до депутатів Володимирської міської ради, бо, на мій погляд, є два варіанти вирішення цього питання:

1. Здійснення повноцінного ремонту внутрішніх приміщень музею згідно ПКД та відповідно з передбаченими коштами на ремонт та реставрацію. Одразу ж після цього буде здійснена підготовка експозиційних площ для огляду відвідувачами.

2. Здійснення ремонтних робіт експозиційних кімнат та реставрації фасаду будівлі благодійним коштом: з залученням фінансових добровільних внесків небайдужих до долі музейної установи людьми, зокрема депутатами, чимало з яких є успішними власниками великих та середніх бізнесів. Здійснення косметичного ремонту внутрішніх приміщень музею з метою розгорнути експозицію”, – йдеться в дописі.

Стемковський пише, що будівля музею, як пам’ятка архітектури, давно заслуговує на якісні реставраційні роботи, адже є окрасою центральної частини міста та входить до туристичного маршруту. А це вже – імідж міста з тисячолітньою історією.

Самі музейники часто виділяють кошти, щоб придбати у приватних осіб старожитності для фондів, своїм коштом перевидають книги, друкують поліграфічну продукцію, створили музейний сайт, проводять інтернет тощо.

На фото стан музею зараз.

В коментарях до посту йдеться, що музей туристичного міста – це його обличчя, і соромно, що воно має такий вигляд. Також містяни намагаються зрозуміти на якому етапі ремонтні роботи “загальмували”.

Нагадаємо, історія ремонту в історичному музеї тягнеться уже декілька років. Раніше там були виділення кошти на виготовлення ПКД, однак виявилося, що цих коштів недостатньо, тому їх перерозподілили. У 2019 році були виділені кошти на ремонт, проте роботи затягнулися і їх не встигли освоїти, тож вони повернулися до бюджету.

У грудні під час звіту мер Ігор Пальонка зазначав, що якщо у 2022 році ремонт у музеї не проведуть, то директора звільнять. У лютому цього року, навіть, був оголошений тендер на суму в 400 тисяч гривень.

Але війна знову зупинила цей процес, адже під час воєнного стану виділення коштів на розвиток з бюджету заморозили. Тож як складеться доля музею у центрі міста, наразі питання лишається відкритим…




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер