<

Духовенство Володимира-Волинського просить кошти на ремонтно-реставраційні роботи в Соборі Різдва Христового

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 7.07.2016 / Володимир /
Перегляди
8
/ коментарі 2

З проханням виготовити проект ремонтно-реставраційних робіт Собору Різдва Христового у Володимирі-Волинському до обласної ради звернулася Волинська єпархія УПЦ КП на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 7 липня, – повідомляє ІА Волинські новини.

У зверненні йдеться про те, що комплекс робіт щодо запобігання руйнуванню та відновлення історичної ідентичності пам’ятки архітектури є непосильним для громади собору. Згідно з попередніми оцінками, вартість проектної документації на ремонтно-реставраційні роботи собору становить понад 53 тисячі гривень. Отже, митрополит просив передбачити в обласному бюджеті кошти на виготовлення ПКД та внести інформацію Кабміну щодо фінансування виконання вказаних робіт при формуванні державного бюджету на 2017 рік.

Начальник управління культури ОДА Валерій Дмитрук повідомив, що на охорону культурної спадщини не виділяли кошти обласного бюджету під час останньої сесії облради. За станом на сьогодні управління та інші підрозділи ОДА працюють у системі електронних закупівель «ProZorro». Згідно з його інформацією, документація вже фактично замовлена, але управління культури зобов’язане виставити пропозицію про замовлення виготовлення документації у системі «ProZorro». Таким чином, оплатити через ОДА вже замовлену документацію неможливо.

Втім, члени комісії рекомендували підтримати звернення митрополита і доручити ОДА передбачити необхідні кошти при внесенні змін до бюджету.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа