<

Політика з присмаком бізнесу. Хобултівська сільрада без голови. Хто винен і що робити – тлумачив громаді Валерій Діброва

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:31 | 10.12.2015 / Володимир /
Перегляди
17
/ коментарів 48

Володимир-Волинський політикум вибухнув останнім часом низкою політичних перетасовок депутатів та навіть сільських голів із досить скандальним боком. 6-го грудня свої повноваження вирішив достроково скласти і сільський голова Хобултови Олександр Процан. За ним, несподівано, подібну заяву написала і секретар ради. Відтак, громада села з ініціативи декількох депутатів та представників селян, вирішила провести збори активу громади. Правда, засідання вийшло в розширеному складі і з високоповажними гостями.

Олександр Процан очолював Хобултівську сільраду попередньої каденції і цьогоріч добровільно подав документи на поновлення його у цьому статусі.

Дивною видається ситуація, що незадовго по призначенню, 6-го грудня, у неділю, в ході сесії сільради, пан Процан приймає таке рішення. Не бажає залишитися на посаді і секретар ради. Отже, окрім депутатського корпусу в Хобултовій та ряді інших сіл виконавчої влади наразі немає.

При в’їзді в село журналісти “БУГу” помітили просто таки дуже активний рух автотранспорту (автобусів, бусів) у бік приміщення сільради.

На порозі приміщення, де проходили збори, селяни пояснюють, що це керівник ТзОВ “П’ятидні” Валерій Діброва підтягує “групу підтримки”, оскільки багато мешканців цієї громади вважають, що він – в недостатній сумі сплачує плату за оренду землі, якої тут має аж 40-к гектарів. Претензії у присутніх були і до проплат обласним депутатом ренти за господарські двори.

Ініціатором зборів громади виступив активіст, учасник АТО Микола Костюк. Він і виголосив тему сходу селян – відсутність голови та секретаря у громаді і витікаючі із цього нюанси.

Складалося враження, що присутні зібралися не для того, аби послухати і щось вирішити, а погаласувати та за годину знайти винних у проблемах села, які тягнуться десятиріччями. Як сказав пан Діброва – виплеснути емоції, бо давно в такій численній компанії не збиралися.

Про відставку сільського голови людям також було що сказати. Виступали два “табори” – за кандидатуру пана Процана і проти неї. На захист говорили, що голова не хотів підкоритися думці депутатського корпусу щодо встановлення єдиного податку на сільгосппідприємництво у розмірі 3%, який станеться у високі суми орендарям. Хоча за законами – це найнижча ставка податку. Гранична межа – 12%.

Депутати пояснювали, що така ставка – законна, обійти її ніяк не можна. Питання зменшення податку – не компетенція сільської ради, а лише Парламенту.

На звинувачення сільському голові – казали, що усі попередні роки він був бездіяльний та вольових рішень на користь села не приймав. І що голосували за нього виключно через те, що інших кандидатур не було, і то переважно громада Микулич. Закидали і що як тільки новообрані представники сіл змусили його працювати – одразу пішов із поста.

Дехто із залу звинувачував місцевого священника, депутату сільради Юрій Зінчука, ніби саме після його візиту у кабінет голови той написав заяву на звільнення. Хоча, сам батюшка стверджує, що лише задав йому декілька господарсько – економічних питань, на яких Процан не зміг дати відповіді і що крок цей він зробив в інтересах громади.

Присутність Валерія Діброви під час дебатів селян викликала запитання – з якою місією тут обласний депутат, керівник ТзОВ “П’ятидні”? Коли чоловікові “зі стажем не лише економіста, бізнесмена та політика”, а ще й вмілого оратора надали слово – стало зрозуміло: 3% помножити на вартість 1-го гектару і ще раз помножити на 40-к гектарів – не сподобалися пану Валерію.

Саме тому певні селяни стверджували, що це із подачі саме Діброви пішов Процан, який не зміг повпливати на раду, хоча це і не було в його силі та компетенції.

“Проблеми високої ставки на ведення сільгоспгосподарства – проблема усіх районів Волині. Я знаю це, бо є очільником підприємства, в якому нараховується 16-ть тисяч гектарі землі. І ніхто на Волині таких сум платити не буде! Щодо сільського голови, то це – вибір громади. Кого вибрали – з тим вам жити. Якщо його на даний момент немає, я вбачаю вихід в обранні секретаря, якому довірєте ви і членів виконкому, згідних реально працювати два роки, а не відбувати повинність”, – сказав обласний депутат.

Потім він озвучив, що бюджет сільради за власними доходами цього року склав 410-ть тисяч гривень, з яких його підприємство сплатило 152 тисяч ПДФО та 144-ри тисячі – за оренду паїв. Люди також порахували і закинули гостю інтерес у тому, що відбувається в їхньому господарстві, оскільки на території сільради у ТзОВ “П’ятидні” є і територія господарського двору, оцінена більш як у  300-та тисяч гривень за гектар. Тому за 40-к хобултівських гектарів платити підприємство не буде – не потягне.

Громада запропонувала відмовитися пану Валерію від такої кількості землі та споруд, які там розміщені. На що він сказав, що саме так і зробить. “Так, я перегляну свою оренду тут, складу нову проектно-кошторисну документацію та оцінку, а тоді вирішуватимемо, що залишити, а що віддати. Забирайте на свій баланс постачання води і всі проблеми із цим пов’язані та розчищайте своїми силами дороги від снігових заметів. Об’єднайтеся у комунальне підприємство – і керуйте усім цим самі”, – підсумував Діброва.

Хоча, селяни стверджують, що рішення райради залишило водонапірну башту, яка знаходиться на території ТзОВ “П’ятидні” і що саме підприємство використовує її найбільше. “Не треба нас водою шантажувати”, – лунали вигуки із залу.

В результаті тривалої дискусії, постановили: зібрати загальні збори селян та зобов’язати дати звіт землевпоряднику по кількості вільних паїв та орендованих земель та заслухати звіт бухгалтера, оскільки суми сплачених податків гостей із міста розбігалися із сумами, відомими у селі.

А 16-го грудня, на сесії сільради приступити до виборів секретаря ради, оскільки перевибори голови, за прогнозами обласного депутата, можуть затягтись і на рік, а той півтора. Олександра Процана ж записали в історичні особи та згодилися дати наразі цьому питанню спокій.

IMG_0259
IMG_0263
IMG_0265
IMG_0273
IMG_0277
IMG_0289




коментарів: 48
  1. Молодці люди.Пора діяти. Потрібно чесні проценти платити і забувати уже про надприбутки. І не бійтеся шантажу Валєри. Ви йому більше потрібні ніж він вам.

  2. В Хобултівській сільській раді давно порядку немає,так склались обставини,і голова з секретарем,скоренько написали заяви про звільнення….Значить є чого боятись,докерувались,хоча більше безграмотного колективу то немає ніде.люди працюють без відповідних освіт.

    • .це все брехня а нарахунок “вельмишановних дипутатів” до них в людей є велика недовіра теж ,чому в дипутатах кум,друг і ще декілька “пешок”.

      • Що Ви маєте на увазі “брехня”?А за рахунок депутатів, це взагалі сміх тай годі,щоб з однієї хати 4 депутати-просто якісь депутатські клани….

  3. Олігарх зкупив майже все село за копійки.. Платить мізер за оренду … та щей каже, що він є “ІНВЕСТОР” на селі. Скоро, напевно, треба буде перед ним шапку зкидати чи кланятись.!!!! Да їх жучити вже треба. як котів драних.

  4. село окупували батюшки і те що вони кажуть що все робиться для людей неправда роблять тільки для себе бо хочуть землі. Хоча вони нанеї немають права адже дехто навіть неє коріним жителем.Люди тоді деш ця правда.?.

  5. Щодо ситуації навколо Холбутівської сільської ради Володимир – Волинського району. Волинська крайова організація партії “Булава” за результатами опрацювань звернення предаствників громадськості Холбутівської сільської ради звертається до депутатського корпусу та громадськості з пропозицією. А саме: 1. Скасувати всі рішення щодо відставки селищного голови Процана Юрія Олександровича; 2. Організувати комісію з вирішення політичної ситуації.

    • Да той Процан – як подивитись на його трудову діяльність, повний мудак. На митниці працював – роботу просрав! В місті Рівному ветлікарем працював – роботу просрав! В Торчині на мясокомбінаті теж лікарем – роботу просрав! І головою теж все завалив! Тай і його одногрупники про нього нічого хорошого не кажуть. Пацюк його тягнув за вуха по гарних посадах а воно немогло ніде втриматись.БЕЗДАР!!!!

  6. Шановні Хобултівці! Дуже прикро, що так некоректно відбуваються у Вас зміни. Зводяться наклипи та особисті рахунки між депутатами та людьми, а конкректні правові рішення не приймаються. До чого тут притензії до Діброви та сільського голови, якого обрала громада, а не Ви! Вельмишановні депутати почніть зміни з себе!!! Як вам тепер жити і працювати всім в одному селі!?

  7. Молодці хлопці.Тримайтеся.Проти олігархів важко воювати.Зараз повилазили всі дуполизи.В Хобултові е старий парторг просвітер микулич.Це той хто почав валити все в с.р.Зараз будоражить все село цкуючи людей одне проти одного заробляе собі бали щоб захістили коли візьмуть за одне місце.Люди незабувайте що в селі житимуть ваші діти.А як іхне майбутне.

  8. А чому скасовувати? Не вистачає нервів ,бажання працювати гідно у селищного голови – значить позачергові вибори! І тільки так.

  9. люди небійтеся висловлювати свою думку і йти проти тієї банди депутатів нехочуть вони добра для нас а тільки для себе. Нехай деякі депутати складуть свої повноваження і підуть на…. бо так неробиться вони людей питали думку на рахунок Комонгоспу? більшість ледве кінці з кінцями зводять з комунальними послугаму.Та навсіх начхати якщо за тебе платить церква.

  10. Кожен народ заслуговує на таку владу, яку обирає. тому настав час змін. Час діяти, а не сидіти за закритими дверима. Ми критикуємо парламент, презедента, я не є прихильником і фанатом тих і інших. А що зробив кожен з нас щоб жилося краще, хочаб у рідному селі???

  11. Так треба небоятися висловлювати своі думки.Якби депутати прийшли в с.р. вирішувати своі питання, все було б як і раніше ділилиби тихенько те що залишилося.Вони спробували щось зробити на користь с.р.І тут зразу повилазили всі ті, хто недоділив, всі хто боіться що повилазять іхні темні справи.Тому вони як загнаний звір кусають всіх.Шановний мороз та партійна організація”булава,”якщо ви, вирішили попіаритись то повинні знати, що голова с.р.сам написав заяву про звільненя по стану здоровя, депутати на сесіі прийняли лише іі до уваги.

  12. Шановна комуняка, комунгоспів внас вже давно немае.Дорогі мої Микулинці, ви вже скільки часу боретесь за свої н.паї.Просніться, відкрийте очі, і подумайте з чиеї подачі вони пішли від вас.

    • Так це правда – комунгоспів немає! Але лишилась ця наволоч з чарвоними прапорами. тай і партквитки ще напевно десь тримають. Вини зараз мають і машини і квартири і рахунки в Банках. І будують зараз вже 25 років “демократію” СВОЮ! Обдираючи власний народ.

  13. Шановна “правдо”!!!Судячі з Ваших слів піар нам вдався!!!Дякуємо!!!Але як нам відомо,зі слім Ваших односелтців,сесія відбулася у вихідний день???Кому була така потрібна необхідність,щоб взяти лише заяву до уваги?!

  14. “Шановні і далекоглядні” сільські депутати! Піаритися і веливати бруд на людей – це робота саме для вас. Ви робите це дуже вміло. Але хто буде виділяти, уже в січні, кошти на дитячий садочок? Хто буде платити зарплату працівникам? Ви ? Ну,напевно, що так! Ви ж самі чесні !!! Чи візмете з того, що лишилось? Хто тримається довго на одному місці, то можливо, бере багато? Є чим ділитися з начальством, щоб не вигнали?

  15. Яке гарне село Хобултова.Які хороші і порядні люди живуть в селі.Мається на увазі корінні жителі.А тепер позорище і встид робиться в селі.А які грамотії сидять в с.раді.Не кожному дана така освіта як швея-мотористка з 3-хмісячними курсами-зате діловод.А грамоти в голові великий-О.Але пихи-як у штрауса.Та і в інших розуму не більше.Молодці хлопці.Крутіть колесо-може що розкрутите.Але треба вибирати депутаток грамотних бо в анкетах пишуть що проживають не у Волинській обл.а у Луцькій.Здається що Волинська обл.завжди була а не Луцькою.Ось такий у нас депутатський корпус в с.раді.Грамота аж пре.Чого туди лізти якщо в голові полова.Дорогі односельчани вибираймо гідного голову з наших місцевих.Такою кандидатурою може бути і Микола Костюк-молодий перспективний грамотний порядний.Головне чесний знаю його ще по школі.

    • ми згідні з тим що в депутатах безголові люди знаю ще зішколи немогли простих прикладів рішити а зараз депутати.А нарахунок змін ми теж за зміни але розумні а не як попадали з дуба.Інарахунок діброви -нехай покажуть чи вони платять все по закону,бо є документ який світчить зовсім інше.Тому почніть зміни з себе шановні деякі депутати.

  16. Голова не голова і не політик, а так переляк як злякався за свої слова відповідати. Пішов – хай йде – другого оберете. Комякам підсрачників надавайте і живіть далі, але думайте про те, що Діброва не вічний.

  17. Але чому хата священника стала хатою Пятидень?.Вона рахувалась на балансі с.ради.Як так могли голова і секретар без згоди депутатів минулого скликання продати цю хату.Без рішення сесії-без згоди виконкому-без згоди селян.Ось таке питання.А якщо копнути глибше і не те полізе.Голова і секретар мають рильце в пушку.Голова вирішує а секретар проводить документально.

  18. хата батюшки років 15 вже на балансі ТЗОВ Пятидні,і коли дерли машини,корови і.т.д.за хату недумали а тепер згадали.Анарахунок голови і секретаря:гляньте в чому ваше рило і що може теж вилісти хоча воно вже вилазить.

    • Якщо точніше то ця хата належала громаді,і була передана на баланс сільської ради,тут Калина права.а ви бачу з граматикою не дружите,а на рахунок чийогось “рила”то краще глянте на своє,і подумайте чий ви “сраколиз”…..

  19. мало Ви правдо села знаєте дійсну правду.Тому не закипайте даремно.Не там правду шукаєте.Навіть -разом сила- і та пише що таки хата і деякі інші будівлі були передані на с.раду.Так-так це тоді коли дерли машини і худобу і свині вивозили на Луцький мясокомбінат скотовозами а нам давали здохи.Правда так правдо села?

  20. Чомусь закрадається думка, що “правда села” це швидше за все “олігархи села” яким вигідно було таке бездіяльне керівництво, для того щоб тихцем за заробітну плату в в 4 тис. гривень купити квартиру вЛуцьку, намагатись відкрити погосподарський номер, на орендованих землях, красти на мільйони зерно в тогож таки Валєри. І напевне винуваті тут депутати? Люди села трохи почали прозрівати. годі бути сліпими.

  21. По питанню Валєри- то сам винуватий.Хай би запитав у своїх олігархів звідки взялися в них авто з салонів.Невже за зарплату?Але це не питання сільради.Отож-бо хай відкриваються людям очі потроху.

    • А що тут питати,якщо ще не приякій іншій владі так ще не жилось…..салітра в одну сторону,хімія в другу,паливу в третю.А ще ви звертали увагу на городи наших місцевих олігархів?Такого зраскового обробітку не зустрінеш навіть у найкращої господині села,а все чому-обробіток технікою проводиться безкоштовно,хімія,добрива також куплені не за свої кровні….а так чистий 100% дохід!Супер!

  22. Ах як правда очі колить.Гляньте за своєю грамотою або свеї половинки,а нарахунок машин ваші теж чесним трудом незароблені.

    • Ну да,назвіть мені людей які з салонів купували нові дорогі іномарки?Чи багато їх в Хобултові?А ще краще зверніть увагу на наших місцевих “новоспечених олігархів”!

  23. _Типова Хобултова_
    вчора о 10:05
    Шановні жителі Хобултівської сільської ради – місяць тому
    ми делегували своїх представників до органу місцевого самоврядування і повинні знати їхні обов’язки перед громадою.

    ДІЯЛЬНІСТЬ ДЕПУТАТА МІСЦЕВОЇ РАДИ У ВИБОРЧОМУ ОКРУЗІ

    Стаття 10. Обов’язки депутата місцевої ради у виборчому
    окрузі

    1. У виборчому окрузі депутат місцевої ради зобов’язаний:

    1) підтримувати зв’язок з виборцями, відповідною
    територіальною громадою, трудовими колективами і громадськими
    організаціями, які висунули його кандидатом у депутати місцевої
    ради, а також колективами інших підприємств, установ, організацій,
    незалежно від форми власності, органами місцевого самоврядування,
    місцевими органами виконавчої влади, розташованими на відповідній
    території;

    2) не рідше одного разу на півріччя інформувати виборців про
    роботу місцевої ради та її органів, про виконання планів і програм
    економічного і соціального розвитку, інших місцевих програм,
    місцевого бюджету, рішень ради і доручень виборців;

    3) брати участь у громадських слуханнях з питань, що
    стосуються його виборчого округу, в організації виконання рішень
    ради та її органів, доручень виборців, у масових заходах, що
    проводяться органами місцевого самоврядування на території громади
    або виборчого округу;

    4) вивчати громадську думку; вивчати потреби територіальної
    громади, інформувати про них раду та її органи, брати безпосередню
    участь у їх вирішенні;

    5) визначити і оприлюднити дні, години та місце прийому
    виборців, інших громадян; вести регулярний, не рідше одного разу
    на місяць, прийом виборців, розглядати пропозиції, звернення,
    заяви і скарги членів територіальної громади, вживати заходів щодо
    забезпечення їх оперативного вирішення.

    2. Депутат місцевої ради, який не виправдав довір’я виборців,
    може бути в будь-який час відкликаний ними у встановленому цим
    Законом порядку.

  24. 17.12.2015 в Хобултові збори на 12.00.Смотрящий звозьте людей без запаху алкоголю,вони теж люди Хобултови,яких ви травите проти односельчан.Шановний Мороз я згідна з вами,цитую”Хто тримаеться довго на одному місці,то можливо,бере багато?Е чим ділитися з начальством,щоб не вигнали?”Думаю лишилось небагато часу,і всі вовчари почнуть дуже боляче кусати один одного.

  25. Позавчора був круглий стіл між Дібровою Демещенком І Рудчик.Вмовляли секретаря с.ради забрати заяву.Але по закону вона вже не може виконувати свої обовязки.І тут намахують людей.І ще деякі питання обговорювали.Завтра будуть знову шантажувати людей.Привезуть заправлених козаків і будуть знов кричати як припірені.А дурні Хобултівці будуть сидіти і мовчати як завжди.Зате Микулинці будуть кричати що вони роблять на хобултівців як колись розвалювали спілку.Напевно знову будуть хотіти своєї держави.Та хай йдуть до бісової матері разом з своїм головою. Роботу вже провів наш місцевий олігарх серед дібровців.Хлопці не здавайтеся.Тримайтеся.Слава Україні.

  26. хто був випившиий це ще питання бо знаємо що деякі дипутати купували горілку в ольвіті і пішли пити до батюшки такщо закрийте вже свої писки і не дзявкайте.А нарахунок хлоаців може і були випивші але казали правду що батюшка вивіздерево на львівщину то ви як ті щурі почали зразу про друге щоб люди нічого незрозуміли.А до секретаря ще вам далеко братися,ви заяви без помилок неможете написати пишете Луцької обл.Позорище.

  27. Більше грамотної секретарки як Галина Демещенко в сільській раді ще не було!А теперешня разом зі своїм діловодом не можуть видати правильну довідку з першого разу.нехай подякує,що Л.М Рудчик,що взяла її на роботу,та всунула вчитися на землеміра до технікуму.

  28. По питанню Луцької обл.-то це анкету заповнювала одна з новоспечених депутаток.Це по-перше.По друге-дерево забрав колишній голова і продав на тирсобрикети.Питайте його.Я не за попом і не за Процаном.Але правда є правда.Правда ж села.Чи не так?По-третє -секретар хай дякує Рудчик Л.М. за те що взяла і вчила барана дійсно як писати заяви.І заставила вчитись на землевпорядника ЗАОЧНО в нашому технікумі.А правду треба казати в тверезому стані і односельчани сприймуть належно.По-четверте- у нас дійсно обл.Волинська.Це Ви позорище.Так що дійсно закрийте свої писки і не дзявкайте а майте культуру в переписці.Ми люди не приїзджі а місцеві-коріння наше тут з діда-прадіда.А Вам якщо щось не до вподоби -то будь ласка як казав один чоловік-чемодан-білет-вокзал-Рассея.Назвозив вас Гаврилюк з цілого світа і ще роти відкриваєте.Поважайте місцевих і вони будуть вас поважати.СЛАВА УКРАЇНІ.До зустрічі на сході селян.

  29. Одну хвилинку-якщо про дерево з кладовища то його порізали на пилорамі в Голячука і сам староста Поночовний перевіз до церкви і там зложив.Бо треба на ремонт купола.Так що ви чули дзвін але не знаєте звідки.А за решту питайте в екс-голови.А куди поділося вуличне освітлення яке дала держава на с.раду.тоже піп забрав?.

  30. Грамотним секретарем був нині покійний Хомюк Г.П.він справлявся прекрасно без компютора.Був грамотним тактовним з людьми.Свої обовязки виконував прекрасно.А не сидів для зарплати і в компюторі не грав в карти.Грамотним секретарем була Галина Василівна.Вона завжди була на роботі вчасно.до обовязків відносилась добросовісно.Вміла з людьми працювати.Завжди робота була у неї на першому місці.Ось таким повинем бути секретар.Це лице села і с.ради.

  31. Про покійників або добре, або нічого Хомюк дітей в паспортах батьків записував на два роки молодшими х батьків, Галина Василівна це жах а не секретар. А Л. В. – закінчила школу з золотою медаллю, поступати у вуз не хотіла, бо туди можна було пробитись хто має гроші. Де прості робітники мали такі гроші? Вона тягнула всі 5 років на собі всю документацію сільської ради, таких як Володимирівна мала. Людяна, чемна, вислухає, підкаже. А на рахунок довідок, зайдіть в якусь інстанцію і ви побачите скільки вас там поганяють, то в адміністрацію, то в паспортий , то ще кудись. І сидять там далеко не такі вічливі як ЛВ.

  32. Шановні наші Хобултівці!!! У житті все повертається до нас бумерангом незалежно від того, хороший ви зробили вчинок чи поганий. Досить лити бруд на людей, які, можливо, вам не подобаються. Чим вам так насолив нинішній секретар? Можливо він вас покусав? Дайте людям працювати спокійно в кінці- кінців. Дайте закінчити рік. Будьмо мудрими і толерантними по відношинню один до одного!

  33. Коли вона закінчила школу в той час усі працювали в колгоспі і зарплати були однакові.Як в голові нема то і золото не допоможе.Її колгосп давав цільове направлення в інститут але вона відмовилася я був свідком.Ні прохання ні просьби не допомогли.Ось тоді Миколаївна через пару рокі заставила хоча б технікум закінчити на який небудь папірець.А в простих робітників хто хотів то бичка пригодував -кабана пригодував-це були гроші.Бо в колгоспі тільки були заробітки в доярок і трактористів.Пять років тягне-та що там тягнути.Це бурлаки на Волзі тягнули.По питанню довідок-якщо треба ці довідки з інстанцій то мусиш збирати і нікуди не дінешся.Бо всі на одну не влізуть.А таких як Галя ще треба пошукати.Честь маю відкланятися.З Миколаєм Вас.

  34. Це правда!талих як демещенки ще треба пошукати, за кіпька років профукали колгосп, який до них створювався десятиліттями.чи калина про це не знає?А чи не хоче?чи найня-лася до них в адвокати?можливо він їм знадобиться.то нехай буде під руками.

  35. Демещенки не виноваті,що в державі почався розвал….пішла під укіс ціла держава!Шановний мороз,може ви відноситесь до тих робочих сімей,що свого часу назсовував Гаврилюк?приїхали з “голими дупами”,а при сенківському та діброві стали “місцевою елітою”.тоді скажіть хто все профукав?дуже видно чиї інтереси відстоюєте ви пане морозе,в першу чергу те що вигідно вам…я щще я скажу що адвокат ви хреновий,і краще прислухайтесь,що кажуть люди.я з цікавістю читаю,що пише калина-вона знає про що.

  36. Я не про Демещенка.Я про Галину Василівну.І знаю як створювався колгосп.І працював у ньому і батьки мої теж віддали своє здоровя тай не тільки здоровя а все що можна було забрати на той час.Але прийшли господарі і все профукали але чомусь фукали собі тільки.Прикро дивитись було на все це а особливо старшим людям які заробили великий шиш.І фукають дальше і при Валєрі. Зерно крали машинами поки не прийшов цьому край.Цікаво -а де взялися такі великі залишки що комірник може продавати не мішочком а машинами.Був досвідчений вагар.Ось відповідь на це питання. Наші господарі працюють на кінцевий результат-тобто затрат великий нуль а прибутків трохи більше як 100%.Ось так пане Морозе.Слава Україні.Героям слава.Смерть ворогам.З Миколаєм Вас і Вашу родину.Миру і радості у Вашому домі.Синього неба над нашими головами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок