<

Володимир-Волинський центр з надання правової допомоги опікується учасниками АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 30.10.2015 / Володимир /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги допоміг вирішити проблемні питання учасника АТО

2-го липня 2015 року до Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Микола Сичук –   доброволець-айдарівець, учасник АТО з села Бужанка Іваничівського району.  Про діяльність центру та щодо права на безоплатну вторинну правову допомогу дізналася його дружина з інформації директора Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Смолярчук  на зустрічі з учасниками АТО та членами їх сімей, що проходила у Іваничівській райдержадміністрації 10 червня 2015 року.

Доброволець, нагороджений орденом «За мужність» за бій під Металістом,  не міг добитися обіцяних грошей. Оскільки, зі слів пана Миколи, за  службу у зоні АТО «айдарівцям» обіцяли платити  близько п’яти тисяч  гривень на місяць.  Але відвоювавши рік з червня 2014 року по червень 2015 року виплат так і не отримав, бо у військовій частині бійця у списках не було. 

Втомившись оббивати пороги чиновницьких кабінетів і зневірившись у будь-якій справедливості, Микола Сичук вирішив  відстояти своє право в суді. Знаючи, що послуги адвоката є недешевими, та дізнавшись про можливість отримати безоплатного адвоката,  не став зволікати.

Володимир-Волинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було вивчено проблему заявника та 6 липня 2015 року прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, призначено адвоката Улибіна Володимира Володимировича, що практикує у місті Нововолинську,  та видано доручення для здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Адвокатом було підготовлено та направлено до Волинського окружного адміністративного суду позовну заяву до військової частини В  Міністерства оборони України із вимогою нарахувати і виплатити всі, передбачені законодавством виплати грошового забезпечення для військовослужбовців, а також виплати пов’язані з винагородою за участь в антитерористичній операції. Адвокатом було здійснено всі передбачені законодавством процесуальні дії щодо підготовки та подачі адміністративного позову до суду до військової частини. В процесі судового розгляду Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду  було  залучено відповідачем військовий комісаріат Б. Військовий комісаріат позов не визнав, оскільки військовослужбовець не був зарахований до списків військової частини  і просив у задоволені позову відмовити. Але завдяки зібраним доказам, правильним та узгодженим позиціям адвоката Володимира Улибіна судом встановлено, що позивач проходив військову службу  в Збройних силах України та приймав участь в антитерористичній операції. Постановою Волинського окружного адміністративного суду у справі №803/2041/15 від 28.09.2015 року позовні вимоги клієнта задоволені в повному обсязі.

P.S. У місті Володимир Волинський  відкрито центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги для жителів місцевих громад. Звертатися до центру за допомогою можуть  мешканці не лише міста, а й  Володимир-Волинського,  Горохівського, Іваничівського, Локачинського, Любомльського, Шацького  районів та міста Нововолинська.

Основне завдання центру надати особі, яка потребує представництва своїх інтересів у суді та немає достатніх фінансових можливостей,   можливість звернутися до центру та отримати допомогу кваліфікованого представника – адвоката, який  надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта.  Усім незахищеним категоріям осіб  надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Cкористатись допомогою адвоката  можуть малозабезпечені громадяни, середній сукупний місячний дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму, (для цього  необхідно подати довідку про отримання соціальної допомоги, якщо такої немає, то довідку про склад сім’ї та доходи усіх членів сім’ї),  інваліди, що отримують  пенсію  або допомогу розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб; учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих воїнів  з питань їх соціального захисту; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, та низка інших категорій  громадян.

 Відкритий у Володимир-Волинському центр знаходиться за адресою вул. Устилузька, 19, тел.(03342) 38011, 38016.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа