<

Домедична допомога та навички поводження зі зброєю: у Володимирі відбувся перший вишкіл Штабу захисту Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 19.02.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
4609
/ коментарів 7

19-го лютого у Володимирі пройшов перший вишкіл Штабу захисту Волині.

На перші навчання прийшли близько 50 осіб, серед яких були як чоловіки, так і жінки з Володимира й Нововолинська.

Нагадаємо, 10-го лютого за ініціативи нардепа Ігоря Гузя у Володимирі представили Штаб захисту Волині. Долучитися до нього можуть усі бажаючі з громад Володимир-Волинського району. Для цього необхідно заповнити відповідну анкету.

В одній групі інструктори, серед яких, керівник ГО “Зелений маяк” Руслан Бормовий та учасник бойових дій, ветерани полку “Азов” Олексій Кушнір, навчали основам надання першої домедичної допомоги потерпілим. Як діяти, якщо виявили людину в нерухомому стані, якщо у неї ушкоджена кінцівка, привести її до тями, і коли потерпілого не можна чіпати. Як правильно наклади джгути, щоб зупинити кровотечу, що має бути в аптечці тощо.

Як зазначив Руслан Бормовий, у Європі зі 100 людей основи надання першої допомоги знають приблизно 80 осіб, а в Україні – 2-3. Ці знання можуть знадобитися кожному, навіть у повсякденному житті.

Іншій групі показували, як правильно поводитися зі зброєю. Заняття проводили ветеран АТО, ветеран полку “Азов” Сергій Смолярук та представник ГО “Зелений Маяк” Євгеній Кузін. Присутнім на практиці показували, як збирати та розбирати навчальний автомат, чистити зброю, вчили правильного його тримати й прицілюватись та багато іншого.

Варто зазначити, що заняття планують проводити щотижня. Де учасники будуть поглиблювати свої знання з домедичної допомоги та поводження зі зброєю та тактиці стрільби. Тож, якщо ви не мали змоги, але хочете поглибити свої знання, долучайтеся до Штабу захисту Волині або вступайте у лави батальйону тероборони.

Довідково: Штаб захисту Волині – це координаційний штаб, який буде допомагати розгортанню територіальної оборони та добровольчих формувань територіальних громад, розгортанню територіального батальйону, який розміщений у Нововолинську.




коментарів: 7
  1. А ви знаєте що буде мир і те що ви тренуєтесь то хай буде але нагнітати не варто. Спокій вашим серцям.

  2. І ви готові підняти руку на брата? Взяти гріх смертельний на душу і ще крутититись тут 1000 років в тому колесі сансари? Ви впевнені? А не варто взяти плакати і написати що ви проти братовбивства, і що ви за мир?

    • “Підняти руку на брата”??? Трошки освіжу вашу пам’ять, яка затуманена пропагандистами з “Останкіно”. 1994р., Україна відмовляється від третього в світі ядерного потенціалу під гарантії безпеки, одним із гарантів був так званий “брат” (РФ). 2002-2004р.р. Вбивця Путін В.В. розпочав розробку плану з повернення “ісконна руцькіх зємєль”. 2014р. снайпери з “братньої держави” розстрілюють Майдан. Той же 2014р., Путін успішно підтершись “Будапештським меморандумом” окуповує УКРАЇНСЬКИЙ КРИМ. Далі дає наказ спецслужбам “зелене світло” на реалізацію проекту “Новоросія”. Дякуючи нашій армії, яка буквально в сандалях і зі старими “калашами” зупинила наступ окупантів і відвоювала частину Донбасу у Путіна нічого не вийшло. Ще були Донецький і Луганський аеропорти, Іловайська та Дебальцівська трагедії ( котел – це наратив Кремля ). І кожного дня ці “брати” вбивають українців і всіх хто боронить Неньку. Так що я з голими руками піду на “брата”, якщо Путлєр наважиться на повномасштабну війну. СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер