<

Долю перейменування Володимира-Волинського вирішуватиме громада

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:23 | 25.01.2016 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 4

Питання перейменування одного з найбільших міст області – Володимира-Волинського – має вирішувати місцева громада.

Про це йдеться у відповіді Українського інституту національної пам’яті, – інформує власкор IA ZIK.

У прес-службі Волиньради повідомили, що Український інститут національної пам’яті розглянув рішення представницького органу, в якому порушувалося питання про повернення Володимиру-Волинському історичної назви – Володимир.

«Надзвичайно важливим є зараз також повернення до питомо українських назв населених пунктів та інших топонімів, зокрема, в контексті законів про декомунізацію. З історичної точки зору місто Володимир отримало приставку «Волинський» у 1795 році, як привязку до певної географічної місцевості, після того як територія тодішньої Волині увійшла до складу Російської імперії, і Володимир став повітовим центром Волинської губернії», – йдеться у відповіді.

В Українському інституті національної пам’яті нагадали: «Разом з тим, відповідно до чинного законодавства, питання перейменування належить до компетенції місцевих органів влади. Тому пропонуємо Володимир-Волинській міській та районній радам як репрезентантам місцевої громади провести обговорення та встановити позицію громади з цього питання».




коментарів: 4
  1. Невже сьогодні, коли в країні іде війна, іде масове зубожіння населення, нема куди вкладати кошти місцевого бюджету? Ви хоч уявляєте, що при зміні назви міста кожне підприємство змушене буде усі установчі документи змінювати, печатки,вивіски, це ж які кошти? Кому це потрібно? Краще ці кошти використати на підвищення мізерних заробітних плат,ремонти доріг,утримання шкіл та дитячих садків.

  2. Організуєм збір підписів,проти цих,хто організував цей збір,не можу підібрати “гарного” слова,проблем більше немає,чи що!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа