<

До Володимира приїхав скандальний настоятель Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 10.05.2022 / Володимир / , /
Перегляди
19360
/ коментарів 12

10-го травня в Успенському соборі Володимира очолив богослужіння скандальновідомий настоятель Києво-Печерської Лаври УПЦ МП Павло Лебідь, який роками раніше служив у Низкиницькому монастирі.

Як стало відомо БУГу, окрім нього до Володимира приїхали й інші священники, які досі, попри війну росії проти України, лишаються вірними московському патріархату. До міста прибули митрополит Почаївський настоятель Почаївської Лаври Володимир, вікарний єпископ Київської єпархії Пантелеймон, керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ Володимир.

Читайте також: Настоятель Києво-Печерської лаври Павло у Нововолинську сповідував маніяка Онопрієнка і не здав його правоохоронцям

Офіційна причина візиту духовенства – 1030 річниця утворення православної єпархії на Волині. Ймовірно, приїхали священники й обговорити релігійну ситуацію на Волині, адже у зв’язку з російською агресією, все більше церков переходить до ПЦУ.

Нагадаємо, раніше настоятель володимирського храму, який обрав ПЦУ- Микола Рижук, розповів, чому церква в Україні має стояти на боці свого народу, а не належати до машини пропаганди «руского міра».

До слова, про “скандальність” Павла Лебедя. Як писав раніше Юрій Велінець,:

“…настоятель храму в Низкиничах в 1988–1994 роках отець Павло (Лебідь Петро Дмитрович) збив два великих барельєфи-герби фундатора храму Адама Кисіля, ліквідував бароковий іконостас 17-18 століть, намагався влаштувати підпал вхідної дерев’яної дзвіниці. Тепер він настоятель Києво-Печерської лаври та вже увійшов в історію, як приклад корупції в УПЦ МП. Він був депутатом Партії регіонів, є прихильником «необхідної єдності» України із росією та не засуджує агресивні дії росії.”

БУГ слідкуватиме за розвитком подій.

Читайте також:




коментарів: 12
  1. Паша-мерседес приперся зняти данину з вірних йому кацапських церков.

  2. Це повний пипець! Як то так можно приймати цього рашиста! Заборонити московську церкву в Володимирі!

  3. Та це взагалі, як таке можливо, як це ще він взагалі вільно пересувається, не те що…

    • Пане Степане якщо Ви така релігійна людина.То щоб Ви давнр Владика Сімеон давно з дня надання Томусу Нашій Провославній Церкві Украіні Служить Нашій Церкві Богу т а Народу Украіні

  4. А яке відношення москальський путінський патріархат має до утворення єпархії? Задумайтесь, ті хто ходить до путінської церкви!!! Коли тут єпархія створилась , на московії мавпи по деревам скакали!!

  5. Руки в крові наших солдат у всіх попів і прихожанрусеої церкви, що попів годують

    • Аааа…точно , тож священники і прихожани винні у війні а не політики ..Гордо мислите пані Лідія. Дай Боже вам розуму!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер