<

Для Володимира-Волинського розробляють новий стратегічний план розвитку міста на 2017-2027 роки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:29 | 18.10.2016 / Володимир / , /
Перегляди
0
/ коментарів 11

18-го жовтня на третьому засідання робочої групи зі стратегічного планування у Володимирі-Волинському відбулась презентація попередніх напрацювань ( стратегіче бачення, стратегічні цілі та операційні цілі, завдання). Наразі робоча група отримала 37 проектних пропозицій.

Робоча група визначила дві стратегічні цілі:

  • Володимир-Волинський – регіональний економічний центр з розвитку багатопрофільної промисловості та активним підприємництвом.
  • Володимир-Волинський – важливий екологічно привабливий історико-культурний центр регіону, затишне і комфортне місто для проживання.

Консультант Петро Мавко охарактеризував попередньо визначені заходи та завдання щоб досягнути зазначених цілей. Серед них просування інвестиційних продуктів, розвиток зовнішнього іміджу міста, формування передпроектних пропозицій, створення інфраструктурних підтримки, просування ідей підприємництва, ведення діалогу з місцевою владою.

Серед стратегічних завдань є створення брендингу Володимира-Волинського, відновлення історико-культурних об’єкта міжнародна співпраця з містами-побратимами, реалізація місцевих проектів благоустрою, розвиток транспортної інфраструктури, створення нового привабливого обличчя міста та підвищення рівня енергоефективності.

Назар Глинський, консультант зі стратегічного планування, додав, що визначені цілі, завдання та заходи не повинні стати лише тим, що відбувається у місті. Консультант зазначив, що стратегія це лише основа, але окрім цього потрібно надалі розвивати місто: ремонтувати дороги, влаштовувати благоустрій та інші заходи необхідні для життєдіяльності Володимира-Волинського

Одним із основних обговорюваних кроків консультантом зі стратегічного планування Петром Мавко – це збільшення земельних ресурсів міста. Для Володимира-Волинського, як пропозиція прозвучало залучення земель Міністерства оборони.

Учасників робочої групи розділили на менші підгрупи, які конкретно працювали і обговорювали завдання і заходи, вносили пропозиції дій та напрямків роботи щоб досягнути стратегічних цілей. Після цього члени робочої групи розглянули запропоновані проекти для реалізації.

2
3

Важливим питанням стало також “Звідки отримати кошти на реалізацію стратегічного плану?” Експерт Мавко розповів, що найбільш надійним джерелом є місцевий бюджет. Також можна писати проекти для Фонду міжрегіонального розвитку і тоді вже із державного бюджету отримувати фінансову допомогу, залучати обласні програми розвитку. Петро Мавко додав, що ніхто не забороняє залучати міжнародних інвесторів, а також приватні інвестиції місцевих підприємців.

Додамо, що стратегія розвитку міста складається терміном на 10 роки та попередньо оприлюднили суму для реалізації необхідно 178,2 мільйони гривень ( для зазначених 37 проект них пропозицій).

4




коментарів: 11
  1. Молодь брала активну участь у всіх засіданнях, зокрема і сьогодні. А, взагалі, стати учасником засідання мали змогу всі бажаючі.

  2. Цікаво, всі піклуються про наше місто, про розвиток, а “секонд хенд” витісняє нормальні перспективні магазини з технікою, і люди втрачають робочі місця, що можна далі казати???!!!

    • А ціни які у тих перспективнтх магазинах?! У Хмельницьку 300 грн, у магазині 550-600 грн. А в секонді окуляри Луі Вітон 9 грн….краса!!!

  3. А що з попереднім планом? Хто відповідатиме за його не виконання? Навіщо писати плани?

  4. А попередній план був розроблений до 2015 року. Звіт про його виконання розміщений на сайті міської ради. Щодо “секонд хендів” – розвиток міста не передбачає диктування владою, який саме бізнес відкривати!

    • Дякую а окрім місцезнаходження цього плану, ви стежили за його виконанням?Можли варто двиконати план, а отім залучати спеціалістів до написання нового??? Чи писати, аби тільки створювати вигляд роботи це є пріоритетом, а не дійсний розвиток міста?

  5. Моніторингові засіданні відбувались щороку. Заслуховувались звіти виконавців. План постійно коригувався та оновлювався. Про розробку нового Стратегічного плану в ЗМІ було оголошено неодноразово. Хто насправді переживає за дійсний розвиток міста подали свої пропозиції.

  6. Ха-Ха На десять років!!! Ви з якого дуба впали? ви ж не здатні річний бюджет скласти-за 9 місяців 175% перевиконання!!!!Вас до корови не можна підпускати,бо будете по 100літрів доїти!!!

    • Шановний, є така штука – зміни в законодавстві та ще безліч незалежних від нас чинників. Якби були хоч трохи компетентні в цій справі, то не писали б таких дурниць. Та, зрештою, писати завжди легше ніж робити! Тож, нехай кожен займається своїм)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер