<

Для “складних” дітей із Володимира-Волинського провели екскурсію місцевим музеєм

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:56 | 8.06.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із сектором кримінальної міліції у справах дітей провели для юних правопорушників екскурсію княжим містом. Засуджених підлітків, які відбувають умовне покарання, а також дітей, які мають проблеми з законом та перебувають на обліку в міліції, знайомили з історією міста та архітектурними пам’ятками.

«Мета заходу – патріотичне виховання складних дітей, а також організація змістовного та цікавого дозвілля у період літніх канікул. Ми  прагнемо, щоб діти пишались історією рідного краю, шанували та берегли нашу культурну спадщину» – зазначила директор міського центру соціальних служб Ірина Пекалюк, – пише Слово Волині.

Ознайомлення з історією міста розпочалось з екскурсії Володимир-Волинським історичним музеєм імені Омеляна Дверницького, яку провела науковий працівник Олена Черенюк. Для більшості хлопців, які хоч і є мешканцями міста та району, це була перша в житті мандрівка до міського музею. З захопленням хлопці розглядали скам’янілі рештки доісторичних тварин, предмети побуту, прикраси та зброю наших предків. Менш ніж за годину юнаки дізнались чимало цікавих фактів з історії Володимирщини та відвідали усі виставкові зали музею. Далі екскурсійну групу взяла під «своє крило» науковий співробітник Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Світлана Федосєєва. Вона провела для юнаків невеличку екскурсію головними архітектурними пам’ятками міста – костелом Іоакима і Анни, Собором Різдва Христового та Успенським Собором. Найбільше хлопців вразила розповідь про загублені скарби ордену капуцинів та про підземний світ Володимира.

Зі слів очільниці центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, достукатись до таких дітей не завжди просто, адже усі вони – це вже сформовані особистості з певним негативним життєвим досвідом. Зачасту підлітки стають на ковзкий шлях криміналу через проблеми в сім’ї або ж через недостатню увагу батьків до своїх чад, адже серед проблемних дітей чимало таких, що виховуються у ззовні благополучних родинах. «Батьки надто мало приділяють уваги своїм дітям, їхньому вихованню та розвитку. Діти практично полишені напризволяще зі своїми проблемами і часто потрапляють під вплив поганих компаній», – розповіла Ірина Пекалюк.

Наразі на обліку у відділі кримінально-виконавчої міліції перебуває десять неповнолітніх осіб, які вчинили тяжкі злочини. В основному, це крадіжки і грабежі.

«Робота з такою категорією правопорушників потребує дуже великих зусиль і особливого підходу, адже це все ж таки діти. Для того, щоб попередити скоєння злочинів в майбутньому, ми проводимо профілактичні бесіди та роз’яснювальну роботу в сім’ї, з батьками.  Співпрацюємо також з різними державними, громадськими та релігійними організаціями, які допомагають нам ставити важких підлітків на шлях виправлення», – розповіла начальник Володимир-Волинського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Тетяна Скіць.

0d224b386f8b
36172_2
36172_5
36172_6
36172_8




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця