<

Для людей в військовій формі у Володимирі-Волинському заборонили продавати алкоголь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 18.08.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Рішенням депутатів Володимир-Волинської міської ради під час чергової 19-ї сесії було проголосовано за заборону продажу алкоголю людям у військовій формі. 

Відразу зазначимо, що у проголосованому рішенні зазначені межі дії такої заборони: із 29 серпня 2017 року до 1 березня 2018 року. Заборона стосуватись буде всіх людей одягнених у військовий камуфляж (включаючи цивільних, котрі носять форму, демобілізованих та працівників деяких підприємств).

Ініціатива заборони продажу військовим алкоголю надійшла від керівництва військової частини дислокованої в межах міста та пов’язана із поверненням бригади із зони проведення АТО.

При обговоренні проекту рішення, депутати Ярослав Жук, Василь Сусік виступили категорично проти того, аби депутати голосували за це нього. Проти такого рішення виступив і Сергій Радкевич, мовляв, у багатьох містах таке рішення скасовані.

“Я  рахую, що це є грубе порушення прав споживача. Це не є наше повноваження, нехай голосує міськвиконком”, – зауважив депутат від “Самопомочі” Ярослав Жук.

Василь Сусік пояснив свою позицію тим, що це повноваження військових і саме їхня військова комендатура повинна стежити, аби військовослужбовці дотримувалися дисципліни.

Протилежну думку висловив однопартієць, депутат від “Самопоміч” Олег Венгер, котрий акцентував увагу на тому, що алкоголь не продаватимуть людям у військовій формі. Також посилаючись на той факт, що до депутатів звернулося керівництво військової частини, котре обізнане у ситуації, то наголосив про необхідність введення такої заборони.

Під час голосування, із 32 присутніх депутатів вказану заборону підтримав 21 депутат. Цього вистачила, аби з 29-го серпня у Володимирі-Волинському заборонити продаж алкоголю для людей у військовій формі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер