<

Для голів ОСББ Володимира-Волинського розповіли, як взяти кредит на енергомодернізацію будинку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:59 | 29.10.2018 / Володимир /
Перегляди
3
/ 1 коментар

29-го жовтня у Володимирі-Волинському провели круглий стіл для голів ОСББ та ЖБК. Одним з найбільш обговорюваних питань стало отримання кредитів для проведення енергомодернізації будинків.

Петро Лавренюк, експерт проекту “Енергоефективність у житловому секторі України”, розповів про два пакети співпраці із Фондом Енергоефективності. А також, що наразі є можливість об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків отримати кредит від держави на досить вигідних умовах.

“Для об’єднань не є обов’язковим брати кредит в банку. Якщо для прикладу ОСББ має власні кошти, то може використовувати їх. Однак оформлення все рівно йде через банк. Ви подаєте стандартні пакети документів для банку, і ОСББ буде спілкуватися лише з банком, а останній з фондом. Підрядників для робіт будете також вибирати самі, і відповідно, нести відповідальність за виконані роботи”, – акцентував Лавренюк.

Експерт зазначив, що об’єднання має спершу виступити з ініціативою, після цього провести енергоаудит, а тоді подати в банк заяву на відшкодування. Далі потрібно виготовити проектно-кошторисну документацію, частину вартості якої держава теж відшкодовую. І лише після цього можуть розпочатися роботи.

Кредити для об’єднань у Володимирі-Волинському можуть надати три банки: Ощадбанк, Приватбанк та Укргазбанк.

Представник Ощадбанку у Володимирі-Волинському  відразу зазначила, що місцеві голови ОСББ та ЖБК не часто звертаються за кредитами, хоча спеціаліст переконана, що їх умови кредитування є вигідними. Людмила Власюк, голова ОСББ “Мрія” висловила репліку, що рік тому коли хотіли взяти кредит в цьому банку, процес “завмер” на етапі подання пакету документів. Представниця банку запевнила, що в банку вже виправили ситуацію і такі моменти не повторяться.

Представниця банку зазначила, що кредитують об’єднання на термін від 6-ти місяців і до 5-ти років, а також не потрібно вносити перший внесок. А відсоткова ставка по кредиту складає 20%. Представник банку повідомила, що в пріоритеті будуть роботи зі встановлення загальнобудинкових лічильників обліку тепла. Співробітниця Ощадбанку повідомила лише загальні положення кредитування у їхньому банку, а за деталями необхідно звертатися у відділення. Також об’єднання в праві самостійно вибирати з яким з трьох банків співпрацювати.




один коментар
  1. Чому банк не дає теплого кредити на матеріали для приватних будинків,де роботи може виконати власник своіми силами ,а требує щоб укладались угоди з організаціями які мають ліцензію ?Хто може дати відповідь ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер