<

Для безпеки школярів: у Володимирі поблизу гімназії встановили сучасні LED-світильники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 21.08.2020 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У Володимирі освітили провулки Шкільний та Олімпійський. Старі світильники тут замінили сучасними LED ліхтарями.

Роботи виконали після депутатського запиту Сергія Радкевича.

Нагадаємо, під час засідання сесії Володимир-Волинської міської ради, яка відбулася 31-го липня, депутат Сергій Радкевич озвучив запит щодо встановлення у місті знаків «пішохідний перехід» з LED-освітленням.

На території двох провулків –  Шкільного і Олімпійського, комунальне підприємство «Полігон» встановило 9 LED-світильників потужністю 50 Вт.

Як розповів Сергій Радкевич у коментарі журналістам БУГу, раніше освітлення на цій території було незадовільним, оскільки були темні ділянки. Тому заради створення безпечних та комфортних умов для місцевих мешканців, освітлення покращили.

До того ж, світлодіодні LED світильники споживають електроенергії удвічі менше ніж натрієві лампи, а це – економія бюджету.

«Я часто їжджу велосипедом, в тому числі і у вечірній час, і бачу, де темна територія. Виникають певні незручності й під час їзди, й під час ходіння. До того ж темнота – це завжди страшно і небезпечно.

А ці провулки – це пішохідне сполучення, яке веде в гімназію. Оскільки зараз планують запровадити розтягнуте навчання у дві зміни, то діти будуть повертатись з навчального закладу пізніше, коли на вулиці вже буде темно», – зазначив депутат

Сергій Радкевич зауважив, що додаткові кошти для покращення освітлення цих провулків з міського бюджету не виділялися.

«Розпорядником коштів є комунальне підприємство «Полігон». Це поточні витрати, які в них передбачені на реконструкцію, ремонт і обслуговування мереж вуличного освітлення.

Була готова мережа і просто замітили світильники. На провулку Олімпійському 6 штук встановили, а на Шкільному – три. Один ліхтар коштує приблизно 500-600 гривень», – запевнив Радкевич.

До слова, у подальших планах міського обранця – подання ще одного запиту на освітлення вулиці Олени Хохол поблизу школи №3.

«Ще біля школи №3 лишився один провулок, який необхідно освітити. Думаю подам ще один депутатський запит», – розповів Сергій Радкевич.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер