<

Дітей Володимирської громади, чиї батьки захищають Україну, у закладах освіти харчуватимуть безкоштовно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 8.09.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
293
/ Коментарі відсутні

8-го вересня на позачерговому засіданні виконавчого комітету Володимирської міської ради прийняли низку рішень щодо харчування учнів та дошкільнят.

У новому навчальному році кількість закладів середньої загальної освіти у громаді залишилась незмінною, проте змінився їх статус – усі ЗОШ І-ІІІ ступенів стали ліцеями, міська школа №7 та школа с.Новосілки – початковими, а школа села Ласків – гімназією, повідомляють у фейсбуці міської ради.

У порівнянні з минулим роком на один клас стало менше – торік 192 класи, а зараз 191. Зменшилась і загальна кількість учнів – цього року їх 4795, що на 46 менше, ніж торік.

Відповідно до проєкту рішення про встановлення вартості харчування в закладах загальної середньої освіти пропонується організувати безплатне харчування учнів 1-4 класів з розрахунку 20 грн на учня щоденно (торік було 9 гривень) за фактом відвідування ним навчальних занять.

Водночас безплатним харчуванням з розрахунку 40 грн (було – 21 гривня) забезпечуватимуть учнів 1-11 класів таких категорій:

  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • учнів з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних і спеціальних класах, включаючи дітей І рівня підтримки в освітньому процесі та дітей з інвалідністю;
  • дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та таких, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
  • дітей з-поміж осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • учнів, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України;
  • дітей батьків учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України або операції об’єднаних сил.

Безплатним харчуванням забезпечуватимуть і під час перебування в групах подовженого дня з розрахунку 40 грн, тих дітей, один з батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України.

Наголошують, що на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 30-го вересня, під час розгляду змін до програми соціального захисту перелік пільгових категорій дітей буде доповнено категорією дітей учасників добровольчих формувань, територіальної оборони та тих, хто зараз обороняє нашу землю, проте ще немає відповідного посвідчення учасника бойових дій.

Щодо харчування дітей у дошкільних закладах освіти, то його вартість відтепер становитиме 50 грн (місцевий бюджет 25,00 грн, батьківська плата 25,00 грн) на день для дітей віком від 2 до 4 років та 65 грн (місцевий бюджет 32,50 грн, батьківська плата 32,50 грн) на день для дітей віком від 4 до 6 (7) років та дітей в різновікових групах.

На 100 % звільненими від плати за харчування можуть бути діти тих же пільгових категорій, що і у загальноосвітніх закладах, а також 50 % від суми сплачуватимуть батьки у сім’ях яких є троє і більше дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер