<

Держава боргує “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” мільйони гривень. Як в таких умовах існує підприємство?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:05 | 19.01.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Більше 40-ка мільйонів гривень винна держава комунальним підприємствам Володимира-Волинського. Це кошти, які не повернені за надані пільги та субсидії. Із них більше 13-ти мільйонів – це борг перед підприємством “Володимир-Волинськтеплокомуненерго”.

“Вже озвучувалося не один раз, що з початку року введена нова процедура розрахунку по пільгах і субсидіях – так звана монетизація. Зараз чіткої процедури монетизації немає, вона неузгоджена. І сьогодні ці 13 млн. зависають. Є попередження від “Волиньобленерго” про можливе відключення. Звичайно, цього не допустимо, тому що це неправомірно. Ми будемо подавати споживачам вчасно і у належній якості послуги з теплопостачання”, – розповів Сергій Коба, керівник “Володимир-Волинськтеплокомуненерго”.

На останній сесії міської ради у 2017-му році близько одного мільйона гривень депутати виділили з місцевого бюджету підприємству теплових мереж міста. Ці кошти, розповідає Сергій Коба необхідні були, щоб уникнути штрафів і пені. Ситуація виникла через неокупність тарифів. Їх, до речі, змінили у кінці грудня.

“Проблема пов’язана з тарифами, які у минулому році приймалися по цілій країні. На державному рівні було передано процедуру прийняття тарифів на органи місцевого самоврядування.  Відповідно, процедури розробки тарифів не було. Зросла і ціна на газ, тому тариф піднявся, особливо для бюджетної сфери. Якщо говорити мовою цифр, то тариф піднявся майже на 52%. З початку опалювального періоду підприємство недоотримало близько 4 мільйонів коштів. Тому і звернулися до міської влади за допомогою” , -розповідає Сергій Коба

Про те, скільки боргує підприємству населення, як “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” поступає зі злісними боржниками, а також про звільнення головного інженера підприємства Сергій Коба розповів у інтерв’ю місцевому телебаченню, яке можна переглянути на каналі у YouTube. 

Також, зазначив Сергій Коба, збитковою для підприємства є подача гарячої води населенню, особливо у літній період. Тому питання про можливість подачі гарячої води в оселі споживачів централізовано ще буде обговорюватися напередодні літа.  Така ситуація виникла через відмови багатьох споживачів від подачі гарячої води і встановлення бойлерів.




один коментар
  1. якщо вірити працівникам теплокомуненерго , то справи на підприємстві з приходом директором Коби С. значно покращились , в принципі там є переважно непоганий колектив і працювати там успішно можна і навіть приємно ,особливо в товаристві таких гарних і чарівних жінок ,яких недавно показали по місцевому телебаченню та на каналі You Tube .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця