<

Депутати Володимира-Волинського пересварилися, покинули залу, однак проголосували «ЗА» створення медичного комунального підприємства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:42 | 11.07.2018 / Володимир /
Перегляди
3
/ коментарі 2

У Володимирі-Волинському 10-го липня провели позачергову сесію, на якій розглянули питання про створення комунального підприємства «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги».  Це підприємство має розділити первинну і вторинну ланки медицини, як цього вимагає законодавство.

Щодо обговорення проекту, то у депутатів був ряд зауважень. Зокрема депутат Ярослав Жук вніс аж шість поправок, які стосувалися органів управління новим підприємством, статутного фонду, призначення керівника, визначення кількості персоналу.

Підсумував Ярослав Жук всі свої поправки : «я вже стомився вам тут пояснювати». Однак із шести запропонованих лише три були підтримані депутатами.

Ще одним депутатом, який мав чимало зауважень був депутат Руслан Мороз, який розпочав виясняти, де буде знаходитися підприємство, як будуть платити за комунальні послуги, які послуги надаватимуть безкоштовно, а які платно.

Міський голова після 20 хвилин виступу Мороза заборонив йому говорити: «Ти мелеш, аби молоти»

Після години обговорення проекту, два депутати – Жук та Тимосевич повідомили, що відмовляються голосувати. Ярослав Жук відразу покинув сесійну залу, а Олег Тимосевич після завершення голосування. За ними із зали вийшов і депутат Руслан Мороз, але повернувся для розгляду другого питання.

Однак, проект все таки набрав потрібну кількість голосів. Отож, у Володимирі-Волинському буде створено комунальне підприємство «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги», засновником якого стане міська рада. Щодо об’єднаних громад і району, то вони укладуть з цим підприємством договір про передачу функцій. Тоді це підприємство  зможе обслуговувати жителів громад і району. Також буде спів фінансування.

Раніше на брифінгу, міський голова Петро Саганюк розповів, що вирішили щоб був один засновник, а не спільно всі громади і місто. Мовляв, це спростить управління медичним комунальним підприємством.




коментарів: 2
  1. А Руслік хоче отката дажу от медицини. Давай він буде призначати директора больниці а дєпутат який мав судімость і очолює одну з груп в міськвиконкоме каже – єєєє не моя група буде призначати доктора дорогі товариші. То тошно шо шапіто – по расзказам вчора було на шо подивиться хоч вопрос так собі ніякіх і ничіїх інтиресів не прдиставляв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер