<

Депутати Володимир-Волинської міськради не підтримали рішення про заборону виступів артистів, які гастролювали територією країни-агресора

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:01 | 28.04.2017 / Володимир / /
Перегляди
1
/ коментарів 6

28-го квітня на 17-ту сесію депутатів Володимир-Волинської міської ради винесли проект рішення “Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території міста представниками шоу-бізнесу, які здійснювали свою бізнесову діяльність, … на території Російської Федерації за списками СБУ”.

Додамо, що проект рішення зареєстрований був 7-го квітня та станом на  28-ме квітня не витримав процедури оприлюднення на офіційному сайті протягом 20-ти робочих днів. Однак, кожен депутат може внести пропозицію доповнити порядок денний сесії, що було зроблено депутаткою Іриною Мельник.

Зазначимо, що при внесенні проект до порядку денного, стало очевидним. що фракція “Самопоміч” проти такого рішення. Так, депутат Ярослав Жук акцентував увагу, що рішення не на часі, бо не витримало процедури оприлюднення за 20 робочих днів до засідання сесії.

Отож, проти доповнення порядку денного цим рішенням проголосували депутати: Ярослав Жук, Олег Тимосевич, Олег Венгер (всі із фракції “Самопоміч”). Утрималися Микола Смаль, Ігор Мацюк, Павло Шлейн (також фракція “Самопоміч”) та Світлана Федонюк (“Укроп”). Не голосували також три депутати – Руслан Мороз, Валерій Зінкевич та Микола Савельєв. Однак для доповнення порядку набраних голосів вистачило.

Під час розгляду проекту рішення, рішуче проти виступив Олег Тимосевич, мовляв, проект рішення не пройшов комісію і це створить прецедент. Також додав, що рішення міської ради, фактично нематиме сили, адже всі заходи такого типу відбуваються в приміщенні, котре належить Володимир-Волинській райраді.

Депутат Василь Сусік, даний проект рішення вніс кілька коректив. Зокрема доповнив, щоб уточнили місце проведення таких заходів як “комунальні заклади” та рекомендувати приватним установам підтримати таку ініціативу.

Депутат Валентин Вірковський наголосив колегам, що такі рішення на рівні держави вже є, але депутатська комісія самостійно не зможе здійснювати такий контроль.

Ще один депутат від фракції “Самопоміч” Ігор Мацюк, порівняв таку заборону виступів, із іншим бізнесом, який українці ведуть з країною-агресором. Для прикладу навів, коли в районних газетах подають оголошення про транспортні перевезення із сполученням з великими Російськими містами (Москва, Сан-Петербург).

У фінальному голосуванні депутати не підтримали проект рішення. 11-ть депутатів не брали участі в голосуванні взагалі, 3 – утрималося.




коментарів: 6
  1. артисти – це такі… хм… за що заплатять, те й вони співати будуть.. смішно з них робити ідейних супротивників… ну якщо вам зовсім ніяк, то вимагайте, хай вони спочатку гімн України заспівають, а потім все інше… тих хто відмовиться можна непускати

  2. трохи не так … позиція ” Самопомочі” була така – треба голосувати , але є законодавство , його треба дотримуватися і треба за це голосувати на наступній сесії .

    • у мене є стрім на сторінці у Фб) сюди просто не поставила) про наступну сесію ні слова

  3. ваша правда , озвучена така позиція всієї самопомочі в залі не була , але фраза одного депутата від самопомочі була сказана – можливо не дослівно але звучала так- такий проект рішення , чи позицію треба підтримати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа