<

Депутати проінспектували 17 об’єктів Володимира-Волинського, на які виділялись кошти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:26 | 14.09.2019 / Володимир / /
Перегляди
12
/ коментарі 4

На днях депутати Володимир-Волинської міської ради виїжджали на ознайомлення з об’єктами, на ремонт та реконструкцію яких виділялися кошти з міського та державного бюджетів.

Відвідали 17 таких об’єктів. Вони відносяться до соціальної сфери та інфраструктури, зокрема й ті, на які планують виділити кошти під час чергової сесії міської ради.

Провели інспекцію прибудинкових території вулиць Соборна, 1 та Луцької, 158. Загальна вартість ремонту на вулиці Соборній – понад 500 тисяч гривень. Мешканці будинків схвильовані: нема ні заїзду, ні стоянки для транспорту. Спроектувати – заважає труба.

Реставрація приміщення культурно-мистецького центру передбачає:

  • ремонт колон, які мають тріщини та зміщення;
  • посилення дверних пройомів;
  • влаштування вимощення гідроізоляції стін підвалу;
  • ремонт монолітних залізобетонних прогонів перекриття підвалу;
  • підсилення стін металевими обоймами;
  • заміну покриття перед головним фасадом;
  • ремонт оздоблення фронтону та цоколя;
  • підсилення балки вхідного фронтону.

Згідно тендерних умов, вартість цих робіт складає 692 013,00 гривень.

“Роботи розпочнуться вже з понеділка, 16-го вересня і проектом передбачені до кінця жовтня”, – зазначив Роман Віслобоков, начальник відділу культури і туризму виконкому Володимир-Волинської міської ради.

На вулиці Князя Романа, де розміщений колектор стічних вод, проводяться роботи з усунення аварійної ситуації. На цій ділянці, за словами депутатів, труби були проведені зигзагоподібно, що зумовило їхнє швидше руйнування через надмірну кількість опадів.

Внаслідок аварійної ситуації, дорога почала провалюватись, була загроза зсуву та підтоплення прилеглих будинків. Тендер виграла нововолинська фірма “Сантехмонтаж” Анатолія Коптюка. Як зазначили депутати, роботи по укладанню прямої труби проводились на глибині 6 метрів, і, техніка для проведення цих робіт була лише у них.

Відвідали і стратегічний об’єкт: міську насосну станцію, яка збирає стічні води з усіх районів міста, потім відкачує їх на очисні споруди. Керівництво станції повідомило депутатів про необхідність заміни одного з насосів у 2020-му році. Орієнтовна вартість такого насосу близько мільйона гривень.

У котельні ОРВК існують проблеми з димовою трубою, яка перебуває в аварійному стані. Для ліквідації необхідно близько 250-ти тисяч гривень: заміна потребує мурування двох бетонних опор під нову трубу через повну зношеність.

Депутати проінспектували будівництво 3-ої черги міського сміттєзвалища – відбулася зустріч з керівництвом КП “Полігон”, підрядником і представниками технагляду. Як повідомили в підрядній організації, об’єкт буде завершено орієнтовно за 2 місяці.

Нагадаємо, що більша частина коштів на об’єкт була залучені з держбюджету за сприяння народного депутата Ігоря Гузя, який згодом звернувся до керівництва СБУ, МВС та Генпрокуратури з вимогою провести розслідування справи щодо можливого привласнення та розтрати бюджетних коштів виділених на будівництво.

Зі слів представників підрядника і технагляду, наразі лишились роботи з укладання дренажу, облаштування під’їздів, установки освітлення і закінчення укладання спеціальної плівки.

У соціальному гуртожитку, що на вулиці Смотрицького, було вирішено, що сім’ї, які проживають в ньому, із усіма необхідними документами найближчим часом з’являться в міську раду для вирішення проблем, які їх турбують.

Депутати побували у ЗОШ №2, де планується будівництво нового спортмайданчика – на ці цілі з держбюджету виділено кошти в сумі 250 тисяч гривень. 

Окрім цього, у котельнях по вулиці Котляревського було закуплено один з 4-х котлів у місті, які працюють на альтернативних видах палива виробництва Коростенського заводу. Новий мегаватний котел повинен забезпечити обігрів не лише 2-ї школи, але й вулиці Котляревського.

Відвідали і ЗОШ №5, де цьогоріч проводився ремонт харчоблоку.

Оглянули підвал в житловому багатоповерховому будинку на вулиці Ковельській, 103, а також приміщення колишньої школи на Драгоманова. Що робити з ними – міська влада ще у роздумах щодо реалізації цих приміщень.

Було здійснено візит на річку Риловиця, де заплановане проведення комунікацій, освітлення території, облаштування майданчика зі штучним покриттям, встановлення лавочок, озеленення та ремонт підходів на острівок через річку. Також планується встановити камери відеоспостереження.




коментарів: 4
  1. Ви знаєте, що означає слово “проінспектували? Сюди входить і пункт по перевірці цільового освоєння виділених коштів. Спитайте у будь-якого бухгалтера чи економіста…
    Цього зроблено не було.
    Отже, депутати візуально і поверхово ознайомилися з ходом будівництва та деякими другорядними документами. То так і пишіть. І не замилюйте нікому очі.

  2. Річка Риловиця ,не смішіть людей ,кому потрібна ця вонючка ,краще б ці гроші виділили на Лугу ,зробили нормальний пляж , зробили дамби ,аби підняти рівень води ,а не встановлювали таблички ,що купатись заборонено ,аби себе захистити .

  3. такі так звані “інспекції” проводяться тільки для замилювання очей і для навішування “лапші ” жителям міста . Одні картинки . Щось не видно в руках депутатів ніяких документів , ніхто не заглядує в проекти , ніхто не знайомиться з кошторисами … То хіба це можна назвати інспекцією ??? Видно Папа дав команду так зробити … БО якщо зробити справжню перевірку та аудит виконання в місті робіт за бюджетні кошти ,то таке що може вилізти , що годі уявити … І зверніть увагу хто інспектує- майже всі особи , що наближені до мера …

  4. процес іде, всі “при ділах”, грошики освоюються, обіцянки роздаються, чого вам ше треба ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер