<

Депутати обласної ради провели ознайомчі візити у навчальні заклади Володимира та Оваднівської громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:32 | 30.05.2021 / Володимир / , /
Перегляди
614
/ Коментарі відсутні

28-го травня депутати обласної ради Андрій Бокоч, Валентин Кошельник та Ярослав Матвійчук відвідали навчальні заклади Володимира, а саме ліцей «Центр освіти», спеціальну школу Волинської обласної ради, ВПУ, Агротехнічний коледж та Оваднівське ВПУ.

Вони ознайомились з проблемними питаннями та матеріальним забезпеченням, яке потребують установи.

Директор ліцею “Центр освіти” Валентин Вірковський, в якому навчається 700 учнів, наголосив про потребу в фінансах на шкільні автобуси, щоб возити спортсменів на змагання.

Також депутати ознайомилися з роботою єдиного в області спеціального навчального закладу, де навчають дітей з порушенням слуху.

У школі навчаююються 99 дітей зі всієї області. Цьогоріч вперше набрали клас учнів з порушеннями розвитку: синдромом Дауна та розладами аутичного спектру.

Директор Богдан Гудим повідомив, що є потреба в фінансах на ремонт даху в гаражі та теплиці, також ремонтні роботи плануються в самій школі.

Вище професійне училище випускає спеціалістів для переробної промисловості та торгівлі, проте навчає їх на техніці ще радянського виробництва.

Нова техніка коштує мільйони, тому Володимирське ВПУ планує придбати новий трактор, автомобіль та посівний комбайн. Училище просить фінансової підтримки також і в обласних депутатів на оновлення на основні інструменти навчання.

Подібна ситуація з агротехнічним коледжом, в якому, за словами директора Олександра Коновалюка, стан техніки – металолом і тримають її в закладі тільки для того, щоб дати студентам хоча б теоретичні навички. Технікуму потрібен один трактор і один комбайн.

Коледж іде по освітній субвенції разом зі школами Володимира, проте, як говорить керівництво ВВАК, фінансами, згідно з програмою, їх не забезпечують навіть в плані протиепідемічних засобів гігієни.

В Оваднівському ВПУ готуються до реформування профтехосвіти, яке передбачає об’єднання з Володимирським училищем в недалекому майбутньому. Проте зараз навчальний заклад має 177 учнів і щороку випускає приблизно 20 трактрористів.

Директор Володимир Пашко розповів, що за цей рік училище за кошти працівників придбало плуг й інший важливий навчальний інвентар, також відремонували шини на тракторі та замінили акомулятор.

У депутатів просять фінансової підтримки на ремонт даху і спортзалу.

До слова, депутат обласної ради Ярослав Матвійчук наголошував у кожному навчальному закладі про важливість складення плану проєкту розвитку коледжу чи училища на найближчі роки, з точним зазначенням необхідної суми для ремонту чи закупівлі необхідного.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа