<

Депутати не дозволили розпочати закриття шкіл у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 4.06.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Депутати Володимир-Волинської районної ради не погодилися надати дозвіл на початок процесу закриття шкіл у районі. 

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в області до 1 вересня заплановано оптимізувати 26 шкіл 1-2 ступенів, зупинивши їхню діяльність та реорганізувати 8 шкіл. Про це інформує «Вголос».

Рішення про закриття та реорганізацію шкіл приймають органи місцевого самоврядування.

Учора, 3 червня, під час сесії Володимир-Волинської районної ради обговорювали питання закриття шкільних установ у районі.

Зокрема, питання «Про надання дозволу на оптимізацію мережі шкіл району» наполегливо пропонували внести в порядок денний начальник відділу освіти Володимир-Волинської РДА Алла Мельник та голова райради Андрій Оніщук. Утім, внесення цього питання, яке, по суті, надавало дозвіл відділу освіти РДА розпочати процес закриття невеликих сільських шкіл, депутати не підтримали.

Довідково.На Волині нараховують 157 малочисельних шкіл (20,5 % від загальної кількості). У 55 школах навчається до 20 учнів, у 53 – до 40 учнів, у 49 – до 100 учнів. У таких школах навчається 5205 учнів, у штатному розписі передбачено 1875 ставок працівників. У зв’язку зі збільшенням тарифів на енергоносії такі школи стають ще дорожчими. Окрім того, 11 районів області потребують коштів освітньої субвенції на введення у таких закладах додаткових посад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер