<

Депутати голосуватимуть мандатами у райраді Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:16 | 30.03.2016 / Володимир / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Питання про внесення змін до регламенту районної ради розглядали сьогодні, 30-го березня, на постійній депутатській комісії з питань освіти, культури, духовності, охорони здоров’я, материнства, в справах молоді та соціального захисту населення.

23-го лютого вступив у силу Закон “Про внесення змін до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо поіменних голосувань), підписаний Президентом України 22-го грудня 2015-го року.

Зважаючи, що сесія у Володимир-Волинській районній раді призначена на 8-ме квітня, то депутати негаючи часу обговорили це питання.

“Якщо встановлювати електронну систему таку ж, яка в обласній раді “ВІЧЕ”, то для райради з кількістю 34 депутати, вона коштуватиме в межах 550 тисяч гривень. Ці гроші ми, якщо будемо брати, то візьмемо із районного бюджету. Звичайно, що наступну сесію голосуватимемо піднімаючися та озвучаючи свій голос. Тепер постає питання чи варто її брати, чи кошти направити на інші нагальні справи? Краще будемо більш детально обговорювати питання на профільних комісія, а на сесіях менше сперечатися.” – зазначив Роман Гук, голова райради.

Вислухавши інформацію, депутатка Вікторія Середа (від партії ВО “Батьківщина”), підтримала Гука та додали: “Хто знає чи через два роки буде ще ця районна рада? Таку суму ми не можемо витратити просто на систему голосування, краще направимо на інші необхідні витрати для району. А якщо депутати незахочуть підніматися, то можна сидячи сказати своє рішення”.

1

Отож, депутати райради на сесії будуть вставати та озвучувати своє рішення. В цей же час, у Володимир-Волинській міській раді йде пошук альтернативних, дешевших варіантів встановлення електронної системи для поіменного голосування.

Нагадаємо основні норми Закону, які набули чинності, а саме ч.3 ст.59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

Рішення місцевої ради приймаються відкритим поіменним голосуванням. Таємні голосування можуть бути виключно з питань, передбачених Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, а саме:

  • п.4 ст.26 Закону: обрання на посаду та звільнення з посади секретаря ради;
    п.16 ст.26 Закону: прийняття рішення щодо дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови;
  • п.1 ст. 43 Закону: обрання голови ради, відповідно заступника голови районної ради та першого заступника, заступника голови обласної ради, звільнення їх з посади;
  • п.29 ст.43 Закону: прийняття рішення про недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації;
  • п.31 ст.43 Закону: внесення до Кабінету Міністрів України пропозицій щодо голови відповідної місцевої державної адміністрації;
  • ч.1 ст.55 Закону: голова районної, обласної, районної у місті (у разі її створення) ради обирається відповідною радою шляхом таємного голосування з числа її депутатів на строк повноважень ради.

Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”

Результати поіменного голосування розміщуються на офіційному веб-сайті місцевої ради у день голосування та є невід’ємною частиною протоколу сесії ради.

IMG_4299
2




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок