<

Депутат Володимир-Волинської міської ради Руслан Мороз нарешті з’явився на суд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 28.11.2016 / Володимир /
Перегляди
26
/ коментарів 7

25-го листопада у Нововолинському міському суді відбувся черговий розгляд справи Володимир-Волинського депутата Руслана Мороза, на яке обранець народу нарешті з’явився. Як повідомлялося раніше, на попередні засідання 19-го жовтня, 26-го жовтня та  11-го листопада обвинувачений та його представники не з’являлися.

Нагадаємо, що Руслана Мороза обвинувачують у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Мова йде про виділення 12-ти сотих землі під садівництво для тещі депутата. Підозрюють, що Руслан Мороз під час розгляду питання на земельній комісії, яка відбулась у вересні 2015-го року приховав родинні стосунки і підтримав це рішення.

Засідання розпочалося з клопотань учасників.

«Як відомо, судові засідання не раз відкладалися, в тому числі через неявку особи, яка притягується до адміністративної відповідальності. Я вважаю, що особа ухилялася від явки до суду, аби уникнути, встановленої законом відповідальності. Це свідчить про явну неповагу до суду. Тому прошу притягнути Мороза до адміністративної відповідальності за неповагу до суду, а його представнику Роману Рудисю винести окрему ухвалу та скерувати до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії для розгляду поведінки адвоката», – повідомив прокурор Леонід Сасюк.

dsc_3807

Руслан Мороз висловив думку про відхилення даного клопотання.

«Я не бачу тут ніякої неповаги до суду. Спочатку нехай прокурор доведе, що я щось скоїв, а тоді будемо розбиратися поважаю, чи не поважаю суд. Вважаю, що всі причини, за якими відкладалися засідання були реальними, змістовними і відповідали законодавству України», – додав він.

«Ніякого порушення адвокатської етики не було. Сам адвокат не може бути присутній на розгляді адміністративного правопорушення», – зауважив Роман Рудись.

Суд відмовив у цьому клопотанні, адже особисто повістки до суду не отримав ані Мороз, ані Рудись, бо підписів на розписках пошти не було.

У свою чергу сторона обвинувачуваного клопотала про залучення до справи свідка, який теж був членом земельної комісії Олександра Ткачука.

dsc_3814

Варто зауважити, що на цьому засіданні Руслан Мороз знову заборонив присутнім журналістам його фотографувати. «Щоб я не викинув того фотоапарата. Є актори, президенти – їх клацайте», – додав він.

«На земельній комісії я повідомив про конфлікт інтересів, а на сесій міської ради – ні. На сесії кожне рішення не виводиться окремо, а на земельній комісії виводиться. Я на сесіях не голосував. Хотів би ознайомитися з протоколами. Прошу закрити дану справу за відсутністю складу злочину», – додав Руслан Мороз.

«Мій захисник повідомив про конфлікт інтересів на комісії. Тому я вважаю, що він вчинив дію для врегулювання конфлікту», – повідомив Роман Рудись.

«Чинним законодавством передбачено, що будь-яке питання, що розглядається на сесії, попередньо розглядається на відповідних комісіях ради. Тому рішення відповідної комісії ради носить для самої сесії рекомендаційний характер. Поліція склала протокол і у вину ставить Морозу саме те, що він не повідомив депутатів про конфлікт інтересів, а на сесії голосував за прийняття рішення. Комісія – це не представницький орган, вона не представляє інтереси всіх депутатів», – зауважив прокурор.

Руслан Мороз аргументував свій вчинок тим, що засідання комісії є колегіальним органом.

Свідок у ці справі Олександр Ткачук, який був депутатом 6-го скликання Володимир-Волинської міської ради та членом земельної комісії зазначив, що на земельній комісії Мороз повідомив про конфлікт інтересів і відмовився голосувати.

«Морозу у вину не ставиться те, що він приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів або не повідомив членів земельної комісії. Його звинувачують у тому, що він не повідомив про це членів депутатського корпусу Володимир-Волинської міської ради під час засідань 46–ої та 47-ої сесій і голосував за прийняття даного рішення. А що стосується свідка, він був відсутній на цих сесіях», – додав прокурор.

Адвокат Роман Рудись подав клопотання, аби на наступний судовий розгляд викликати свідків: Наталію Матусевич, Миколу Матусевич, Максима Климюка, Олега Мельника, Богдана Білика та Ігоря Поліщука.

Наступне судове засідання призначено на 26-те грудня о 10:00.




коментарів: 7
    • Бо гляньте на того списка свідків.Вся папікова братва і його бандючня.Посьвідчать як тра.

  1. Подумаєш, приховав родинні зв’язки при виділенні земельної ділянки тещі! Наш міський голова і не збирався це приховувати виділяючи фінський будиночок по вул. Східній, 13А де знаходилася діюча бухгалтерія парку розваг (атракціони), близькій родичці, разом із землею. Вніс це питання у порядок денний, а депутати тупо і дружно проголосували. І нічого – не подав із сорому у відставку. Сидить, як пень – бульдозером не викорчуєш!

  2. Мороз цього разу на жаль правий:
    Стаття 28. Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів
    1. Особи, зазначені у пунктах 1, 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані:
    1) вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів;
    2) повідомляти не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли особа дізналася чи повинна була дізнатися про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів безпосереднього керівника, а у випадку перебування особи на посаді, яка не передбачає наявності у неї безпосереднього керівника, або в колегіальному органі – Національне агентство чи інший визначений законом орган або колегіальний орган, під час виконання повноважень у якому виник конфлікт інтересів, відповідно;
    3) не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів;
    4) вжити заходів щодо врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів.

    Земельна комісія є колегіальним органом, як не крути……

  3. Етот чєлавєк має давно вже на карєрі щебень довбати а воно ще тут бикує.Де бандитам тюрми .Майданівці ви обложалися.Чого він ще серед людей лазить?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок