<

Депутат Мороз порадив активісту Ярмощуку пролікуватися у медзакладі Клачука. Особливості ходу сесії у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:26 | 10.07.2015 / Володимир /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Гостроти під час обговорення набуло питання “Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2015 рік”. Під час депутатської дискусії стало зрозуміло присутнім, що навіть ініціатори внесення змін до попереднього рішення сесії, не добре розуміли, що конкретно хотіли б змінити. Однак, настирливості у вимогах “внести зміни” можна було позаздрити.

Перед голосуванням Руслан Мороз – один із ініціаторів депутатського звернення заплутався сам і заплутав усіх присутніх у питанні сплати податку за надлишкову житлову площу фізичними особами. “Давайте змінимо рішення про ставку на 2015-й рік, зробимо його таким, як на 2016-й. Бо людям почали приходити рахунки, а там і по тисячі гривень, і по три тисячі гривень вказано. Хіба ж це в сучасних умовах такі гроші платити”, – обурювався депутат.

Однак, коли слово надали заступнику начальника Володимир-Волинської ОДПІ Оксані Левчук, вона пояснила ситуацію.”Жодна фізична особа не сплачує наразі податок за надлишкову житлову площу за 2015-й рік! Сплата за нерухоме майно за 2015-й рік пройде у 2016-му році. Зараз нараховують суми податку за ставкою 2014-го року. І тільки тим власникам у яких була надлишкова площа будинків, більших, ніж 250 м.кв., а квартир – більше 120 м.кв. Ставка була 1%. І це не залежить від рішення органу місцевого самоврядування. Це прописано в Податковому кодексі”, – роз’яснила пані Левчук.

Депутат Анатолій Сорока зауважив, що баланс між ставкою цього податку для фізичних осіб та підприємств повинен бути витриманим. “Не може бути так, як пропонувалося під час попередніх обговорень – 1% для фізичних осіб, а 0,2% для юридичних. Виходить, той, хто заробляє, має бізнес сплатить менше, ніж той, хто отримує фіксовану зарплатню?”, – зазначив депутат.

В загальному гаморі суть питання втратив і міський голова Петро Саганюк. Під час пояснення  ситуації заступником міського голови Ларисою Куліковою, мер обурився, чому в проекті рішення три варіанти ставок. Адже, той же Руслан Мороз та інші активісти в залі кричали, що на громадських слуханнях та комісіях вирішили голосувати лише за ставку 0,2% і для населення, і для підприємств.

Репліку із залу голова дозволив активісту Анатолію Ярмощуку. Однак, коли той почав також просити роз’яснення суті питання по ставкам за нерухомість, то голова земельної комісії, народний обранець Мороз дозволив собі порекомендувати виступаючому пролікуватися у головного лікаря ТМО Олександра Клачука.

Потім від представників партії “Батьківщина” прозвучала пропозиція проголосувати пропоноване рішення без змін – і тоді уже всі в сесійній залі втратили розуміння того, що коїлося досі. “За що ж ми стільки часу виясняли і кричали, якщо рішення приймаємо без змін”, – висловив здивування Саганюк.

Проект рішення прийняли без змін. Однак, зрозуміти, якими будуть ставки податку на нерухоме майно, відмінне від землі – так ніхто і не зміг.

DSC_0196
DSC_0170
DSC_0159




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер