<

День Соборності відзначили у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:39 | 20.01.2017 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

20-го січня у Володимир-Волинському КМЦ відбулися урочистості, приурочені до Дня Соборності України. З цієї нагоди в центрі зібралися представники міської та районної влади, депутати міської ради, військовослужбовці та жителі міста.

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято — День Соборності України. Саме тоді на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

До учасників заходу звернувся перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Після короткого екскурсу в історію свята, він висловив сподівання на те, що нашим нащадкам вдасться побудувати сильну і незалежну Україну, в якій буде комфортно жити. Виступила з вітальним словом й заступник голови районної ради Алла Романюк. Представниця районного керівництва привітала всіх зі святом, яке в черговий раз нагадує нам одну важливу річ — у нашій єдності — наша сила. Лише разом ми зможемо подолати всі перешкоди.

Долучився до привітань помічник народного депутата Ігоря Гузя Віктор Хиць, який виступаючи перед присутніми, наголосив, що головною, незаперечною неперехідною цінністю для всіх нас є незалежна, соборна держава.

Після цих виступів відбувся урочистий концерт, в якому взяли участь творчі колективи міста та військовий оркестр 14-ої ОМБР.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок