<

День поля зібрав у П’ятиднях представників агробізнесу зі всієї області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:31 | 11.07.2017 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 2

11-го липня у селі П’ятидні на базі насіннєвого заводу ТОВ “П’ятидні” відбувся День поля. Взяли участь у масштабному заході представники агробізнесу зі всієї Волині та з інших областей. Також вже вкотре відвідав завод та ознайомився з його роботою голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. 

“Насіннєвий завод ТОВ “П’ятидні” – це приклад того як потрібно волинським аграріям вкладати гроші у бізнес, сплачуючи податки і створюючи робочі місця. Дуже важливо щоб майбутній врожай став основою для кормів і ті підприємства, які займаються переробкою, доповнили перші кроки аграріїв, які починали з посівів на полях. Сьогодні ми маємо можливість побачити, як передові європейські технології впроваджуються у нас, на Волині”, – сказав Володимир Гунчик

Після запуску заводу усі присутні мали можливість ознайомитися з особливостями його роботи. Також на території заводу діяла виставка насіннєвої продукції та товарів інших фірм, необхідних для ведення агробізнесу. У цей день на території заводу навіть можна було здійснити тест-драйв новеньких машин іноземних марок. Після огляду заводу учасники заходу виїхали на огляд поля та насіннєвих ділянок ТОВ “П’ятидні”

“ТОВ “П’ятидні” сьогодні обробляє 16,5 тисяч га землі у 5-ти районах області. Сьогодні ми активно беремо в оренду землі в Любомльському районі, викорчовуючи чагарники, осушуючи болота. Ми плануємо вийти до  20-ти тисяч. Протяжність підприємства – це близько 145 кілометрів від одного крайнього поля до іншого. У цьому році ми посіяли близько 6-ти тисяч гектарів пшениці, 710 га цукрового буряка, 1850 га ріпаку, 1800 га кукурудзи на зерно, 2000 га гороху та інших культур серед яких і соя. У цьому році вперше посіяли 500 га соняшнику. Ідея побудови насіннєвого заводу виношувалася давно, доки не дійшли до критичної точки. Нам самим для господарства потрібно від 5 до 6 тисяч тонн насіння різних культур. У квітні минулого року на цьому місці стояли ще старі приміщення. За трохи більше аніж рік і за два мільйони євро ми побудували завод, ще за один мільйон – склади навколо заводу. На заводі працює всього 4 людини у дві зміни. Одним натиском кнопки запускається робота і усе контролюється комп’ютерами”, – розповів керівник ТОВ “П’ятидні” Валерій Діброва

Нагадаємо, що 24-го травня на насіннєвому заводі ТОВ “П’ятидні”  був присутній президент України Петро Порошенко, який першим його запустив.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер