<

Дасть змогу зекономити 10% споживання газу у громаді: у Володимирі встановили нові твердопаливні котли за 6 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:24 | 1.10.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
573
/ Коментарі відсутні

У Володимирі на вулиці Академіка Глушкова встановили два нові твердопаливні котли, які опалюватимуть значну частину міста дерев’яною щепою. БУГ поспілкувався з директором КП «Володимиртепло» Сергієм Кобою, який розповів про виконанні роботи та підготовку громади до зими.

Як розповів Сергій Коба, дана котельня – одна із самих потужних на підприємстві, разом із міською радою було прийнято рішення перевести її на альтернативні види палива. Це дозволить підприємству зекономити близько 10% дороговартісного природного газу, що є вимогою Кабміну на цей опалювальний період.

На котельні уже завершили 95% робіт, до опалювального періоду котельню планують завершити. Її потужність 2,5 Мегавата. Приблизно 2 тижні тому були встановлені два твердопаливних котли, залишилось поставити димову трубу, яку уже після зйомок, 28-го вересня її встановили. Після завершення усіх робіт, котельню запустять в експлуатацію.

На ці потреби передбачалося з міського бюджету близько 7 млн грн, проте, як зазначив директор Теплоенерго, підрядник обіцяє вкластися у близько 6 млн. Зокрема на технічне переоснащення котельні закладено в тендері 4 283 496 грн і на реконструкцію димової труби – 1 921 765 грн. Всі роботи проводить ТОВ “СМ-Рембуд”.

Головний інженер Теплоенерго Сергій Приступа розповів, що для встановлення нових котлів, довелося демонтувати один старий, оскільки не вистачало місця. До початку опалювального сезону котельню планують запустити.

Підприємство на сьогодні уже забезпечене твердим паливом, було закуплено близько 10 тис. кубів дров, які будуть розподілені по шести котельням.

“Ми сьогодні плануємо замістити близько 30% газу, але ми не будемо демонтувати газові котли, у разі необхідності, чи в непередбачуваних випадках їх запустимо. Але твердопаливні котли сьогодні дають і значну економію, і за, будь-яких умов ми зможемо забезпечити наших споживачів паленням і гарячою водою”, – запевнив Коба.

У Володимирській громаді загалом є 19 котелень, шість із них є твердопаливні: є частково заміщенні твердим паливом, а є – повністю.

Для безперервної роботи даної котельні і тій, що по вулиці Старицького, на сесії міської ради, яка відбулася 30-го жовтня, виділили кошти на придбання генераторів, потужністю 150 кВт. Тому в разі форс-мажорних ситуацій чи диверсій, котельня зможе індивідуально працювати.

Сергій Коба додав, що цієї зими, попри війну, температурні показники у квартирах мешканців понижувати не будуть, якщо не буде форс-мажорних обставин. Також не будуть на цей опалювальний період піднімати тарифи на гарячу воду й тепло для населення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер