<

«Дайте нам три години в добу, але щоб ми знали, коли ввімкнуть світло»: міський голова Володимира пояснив, як відбувається подача електроенергії по місту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:07 | 6.12.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
7328
/ коментарі 3

У Володимирі 15 з 18-ти котелень обладнані генераторами, місто буде забезпечене ще декількома. Містяни обурені, що в деяких будинках світло не з’являється зовсім. До чого бути готовими далі, розповів Ігор Пальонка на пресконференції.

Минулий тиждень для володимирчан був дуже складний через відсутність регулярного енергопостачання в багатьох будинках, установах та закладах. Це викликало злість у багатьох мешканців міста, оскільки на деяких вулицях вмикали світло лише на декілька годин в добу.

Найкритичніші ситуації були на вулиці Луцькій, 103 Ковельській, 106 та Шевченка, 73 – біля залізничного вокзалу. Тамтешні котельні не переведені на тверде паливо, проте на цих котельнях вже встановили генератори і вони працюють в стандартному режимі.

На пресконференції міського голови 5-го грудня Ігор Пальонка повідомив, на яких вулицях немає генераторів. Це Луцька, 103, проте на цій вулиці не часті перебої електроенергії, Луцька, 146 та Князя Василька, 3.

Журналісти поцікавилися, чи зверталися голови ОСББ з проханням встановлення генераторів у багатоквартирних будинках. За словами мера, на один будинок потрібен генератор на 60 кіловатів, який коштує біля мільйона гривень. Багатоквартирників у місті багато, тому це робити фінансово не вигідно. Проте планують переміщати декілька аварійних генераторів по підвалах різних багатоповерхівок, в яких довго відсутня електроенергія.

Чому розклад відключень, яке надає РВА, не збігається з реальними відключеннями

Електроенергію по будинках розподіляють диспетчери. Вони пояснили, що при аварійних відключеннях доходить мало кіловат електрики на Володимир. При нормальному користуванні для забезпечення цілого міста потрібно 35 мегаватів (35000 кіловатів). Минулого тижня доходило тільки 11 мегаватів на весь старий Володимирський район: це Устилузька громада, Оваднівська, Зимнівська та інші. Електрики не вистачало втричі, тому розподілити її по запланованому графіку не вдавалося. Адже працівники розподілу електроенергії не знають, куди ворог вдарить цього разу. А також скільки додаткових приладів опалення та освітлення ввімкнуть у будинках, яким надали світло, – а це впливає на перенавантаження лінії.

Тому потрібно запастися теплими речами, водою, свічками та терпінням. Адже ворог націлено намагається налаштувати українців проти самих себе.




коментарів: 3
  1. Бойко-облеенерго, брехуни!!!
    Продають електроенергію за кордон і нічого не втрачають!
    А на людей їм насрати!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер