<

ЦНАП Володимира працює без вихідних, щоб усі переселенці встигли отримати матеріальну допомогу за березень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 6.04.2022 / Володимир / , /
Перегляди
404
/ Коментарі відсутні

Прийняття заявок на отримання довідки внутрішньо переміщеної особи – основна робота, яку нині проводять адміністратори ЦНАПу громади Володимира та управління соціальної політики виконавчого комітету міської ради.

Аби встигнути оперативно опрацювати усі подані заяви, працюють без вихідних і до пізнього вечора. Про це розповіли керівники управління «ЦНАП» Алла Троць та управління соціальної політики Наталія Голюк під час оперативної наради керівників структурних підрозділів, пишуть у фейсбуці громади.

Станом на ранок 5-го квітня адміністратори ЦНАПу передали 707 звернень до управління соціальної політики, з яких 80 відсотків – це заяви від мам з дітьми, отже кількість довідок буде значно більшою, ніж заяв, оскільки довідку отримує кожен член родини.

З того часу як центрам адмінпослуг було надане повноваження видавати довідки ВПО, у ЦНАПі Володимира було видано 207 довідок. Проте через завантаженість системи процес оформлення заявок затягується у часі, зазначила Алла Троць.

Інколи на подачу однієї заявки може йти до години часу. Відтак працівники лишаються у свій позаробочий час та працюють без вихідних, аби встигнути опрацювати усі заявки до 14-го квітня, для того, щоб усі переселенці отримали матеріальну допомогу за березень.

З початку цього тижня до ЦНАПу також почали звертатись громадяни, які хочуть отримати відшкодування за проживання у їхньому помешканні переселенців. Таких звернень наразі 11. Щодо виплат ВПО звернулось всього вісім осіб, здебільшого похилого віку, які не мають можливості встановити на свої телефони додаток «Дія».

Як повідомила начальниця управління соціальної політики Наталія Голюк, її підлеглі також працюють без вихідних та у вечірній час, коли база для реєстрації довідок ВПО є менш завантаженою. Станом на 5-те квітня управління соціальної політики видало 427 довідок, а звернень надійшло 901.

Всього вимушено переміщених осіб, які зареєструвались у нашій громаді, наразі 3016.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок