<

Чи можна влаштувати дитину в садок без щеплень? Позиція Володимир-Волинського педіатра та методиста з питань дошкільної освіти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:25 | 24.03.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ 1 коментар

На чергове засідання Ради з молодіжної політики, 21-го березня, були запрошені педіатр та керівник одного з дитячих дошкільних навчальних закладів Володимира-Волинського. Основне питання порядку денного – чи можна влаштувати дитину в садок без основних щеплень?

Ініціатива такої дискусії надійшла від голови ради Максима Клим’юка. Як розповів Клим’юк, з тенденцією того, що значна кількість батьків відмовляється масово від щеплень, то зіткнулися із проблему влаштування дитини в ДНЗ.

“У моїх дітей є всі щеплення, тому особисто з такою проблемою не стикався, однак мої знайомі, котрі відмовлялися від деяких, розповідають, що їх із садочка відсилають в лікарню за довідкою, а довідки не дають. Тому вважаю потрібно розібратися в цьому питанні ґрунтовно,” – зазначив Максим Клим’юк.

Для того, щоб розібратися із ситуацією на засідання ради запросили методиста міського управління освіти, молоді та спорту з питань дошкільної освіти Людмилу Салабай та педіатр Володимир-Волинського ТМО лікар-педіатр Ірина Устінова.

Спершу Людмила Салабай розповіла, що кожна дитина влаштовується в садочок за заявою батьків та медичного висновку лікарів, в якому вказано – “дитина має право відвідувати дитячий садок”. Для освітянь важливий цей медичний висновок, а які саме щеплення зроблені, а які не турбують їх.

У свою чергу, педіатр Ірина Устінова наголосила, що медики під час надання висновків керуються Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб” та галузевим положенням, де щеплення є обов’язковою умовою влаштування дітей до дитячих садочків. Також педіатр наголосила на тому моменті, що батьки повинні розуміти загрозу для здоров’я своїх дітей, коли в групі є діти після щеплення і їхні без нього. Після деяких вакцинацій, для прикладу навели вакцину від поліомієліту, щеплені діти становлять інфекційне джерело для тих, хто відмовився від такої процедури.

В ході обговорення аргументів сторін дискусії, було й зазначено, що частина батьків де-факто не робить вакцинацій своїм дітям, а де-юре мають довідку про всі щеплення. Як зазначила педіатр, то такі діти знаходяться в зоні ризику захворіти на ту хворобу, вакцину від якої зробили іншим діткам в садочку.

Після тривалої дискусії, компромісного рішення не було досягнуто. Тому голова Ради з молодіжної політики запропонував на наступне засідання запросити кваліфікованих в таких питаннях юристів, щоб вони пояснили ситуацію з точки права.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок