<

Чому митрополит Володимир-Волинський і Ковельський УПЦ відмовився від участі в Об’єднавчому соборі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 18.02.2020 / Володимир / /
Перегляди
6
/ коментарі 2

На Об’єднавчому соборі українських православних церков, який відбувся 15-го грудня 2018 року в соборі Святої Софії у Києві, очікували десятьох високопоставлених ієрархів УПЦ (МП). Вони нібито були готові підтримати ПЦУ. У цьому списку зазначається і митрополит Володимир-Волинський і Ковельський високопреосвященний Володимир. Проте ієрархів прибуло лише двоє.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написала журналістка Соня Кошкіна, – передає Конкурент.

“Пам’ятаєте, рік з невеликим тому я писала: на Помісному об’єднавчому Соборі ПЦУ очікували десятьох високопоставлених ієрархів МП. Десятьох. Які вже тоді готові були підтримати ПЦУ. Для них були заготовлені навіть таблички з регаліями, виділені окремі місця в залі. Прибули лише двоє – Олександр Драбинко і Симеон Вінницький. Решта ….у кожного були свої причини. Але рукописи не горять. Більше року я “полювала” за цим списком. І ось він, нарешті! У світській пресі – вперше”, – йдеться у повідомленні.

У коментарі Конкуренту митрополит Володимир зазначив, що дійсно мав пропозиції взяти участь у Соборі, проте відмовився.

“Я – є церква канонічна, у якій родився. Пропозиції були від держави і різних служб, проте моє категоричне “ні” і все. Я відмовився”, – зауважив митрополит.




коментарів: 2
  1. Кого з ким об’єднували? Розкольників з самосвятами? Чи навпаки? При чому тут канонічна церква? Молодець що відмовився.А список це звичайний фейк.

  2. Поважаю. А хто бігає з однієї церкви до іншої – зрадники. Один раз зрадили буде вигідно зрадять знову…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер