<

Чоловіків, які ловили раків у Володимирі-Волинському районі, можуть оштрафувати на 700 гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 6.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

5-го березня державні інспектори рибоохорони викрили факт незаконного вилову раків під час заборони. Інцидент стався на рибогосподарському водному об’єкті, поблизу села Суходоли Володимир-Волинського району.

Близько 23 години в ході рибоохоронної роботи рейдова група зафіксувала двох чоловіків, які здійснювали незаконний вилов раків, використовуючи підсак та ліхтарі, – повідомляють на сайті рибоохоронного патруля Волині.

Порушники встигли виловити 27 екземплярів раків. Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, рибпатрульні здійснили їх випуск у природне середовище.

На осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Нагадаємо, у період з 1-го грудня по 31-ше березня встановлюється заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП. Розрахунок збитків за незаконне добування цих річкових мешканців здійснюватиметься відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди в наслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленого рака становить 25,5 грн.

Нагадаємо, напередодні на Лузі у Володимирі-Волинському на чоловіка склали адмінпротокол за риболовлю «екранами».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер