<

“Чого нас зібрали?”, – тема зустрічі нардепа Підлісецького із трудовим колективом ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:23 | 7.09.2015 / Володимир /
Перегляди
8
/ коментарів 26

Вірите чи не вірите, але об 11:30 у загальноосвітній школі №2 міста Володимира-Волинського “ні в якому разі не політично агітувати” “зігнали” трудовий колектив ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго». Однозначно визначити тематику події – важко. Оскільки присутні на збіговиську люди, чекали якоїсь реальної поради чи пояснення ситуації із передачею комунального майна в оренду чи іншу приватну форму власності. Дочекалися – розповідей про газові афери Фірташа та “по чім нончє світло і чому”.

На подвір’ї ЗОШ №2 під дощем мокнуть працівники комунального теплового підприємства. На 11:30 вони чекають нардепа від ПП “Самопомочі” Лева Підлісецького.

У розмові з одним із працівників на запитання, чому вони тут зібралися, з’ясовується, що головний інженер підприємства, який, до речі, очолює список політичної партії “Самопоміч” у Володимирі-Волинському, Ярослав Жук зібрав трудовий колектив. Мета – обговорення проекту, що ніби то затвердила обласна рада, про передачу комунального майна у приватну власність чи оренду.

Одразу ж кидається в очі, що пан Жук ввів в оману колектив, оскільки (як повідомляв БУГ раніше) обласна рада затвердження даної програми не проголосувала та відправила на доопрацювання авторам.

По-друге, підозріло виглядали і збори колективу теплокомуненерго в робочій час в приміщенні загальноосвітнього навчального закладу.

Присутні у залі люди кажуть, що переживають за збереження робочих місць, вчасну виплату зарплат, турбують високі ціни на комунальні послуги.

Директор підприємства Роман Лисюк, який також присутній на зборах, говорить, що це профспілки під приїзд члена комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки пана Підлісецького зібрали колектив, аби відстоювати підприємство від передачі ряду котелень в оренду інвесторам. Керівник охоче пояснює процеси, які відбуваються в структурі ПТМ та запевняє, що ніякої загрози втрати робочих місць немає.

Нарешті, у залі з’являється нардеп, однак не один – процесію очолює головний інженер пан Жук, за ними слідують – очільник Володимир-Волинської “Самопомочі” Констянтин Зінкевич та обласний керівник Юлія Вусенко.

“Важкий” десант, який (зі слів пані Вусенко) аж ніяк не переслідував цілі агітувати за політичну партію “Самопоміч”, починає збори, однак вже майже одразу присутнім стає зрозуміло, що Лев Підлісецький не в темі місцевих проблем, назву шахти, на якій він був за 30-ть хвилин до візиту у Володимир-Волинський, навіть згадати не може.

“Розтікаючись думкою по дрєву” нардеп починає проголошувати немилосердно довгий текст про газові проблеми, тіньові схеми Українського газового ринку, розписувати “де бере і куди кладе” олігарх Фірташ крадені гроші та куби газу. Всім вже давно відоме і не цікаве маячіння триває більше пів години.

Працівники в залі навіть не знають того, з ким, ніби то добровільно прийшли зустрітися і перепитують прізвище київського добродія, що завітав у Володимир-Волинський.

Оратор успіх має лише у головного інженера та очільника списку ПП “Самопоміч” у Володимирі-Волинському Ярослава Жука, інші – напружено чекають кульмінації промови та переходу до рішення їхніх життєвих проблем.

Після олігархічних газових махінацій нардеп перейшов на концепцію конституційних змін в сфері адміністративного устрою України та перерахуванню причин, чому їхня політична сила не голосувала за цей законопроект.

Ще добрих пів години – в залі почали кидати репліки типу: “а чого нас тут зібрали?” та “а що нам з того?”.

По темі тепловиків, Лев Підлісецький сказав одну фразу про те, що, мовляв, приватна форма власності вона краще, ніж державна чи комунальна, але якщо там все чесно. Однак, є приклади і комунальної власності із добрими зразками господарювання. Що місцевим комунальникам із цього – не зрозуміло…

Інсинуації головного інженера знову різанули по вухам представникам ЗМІ та тих громадян, які цікавляться долею свого краю і стежать за прийняттям рішень обласної ради. Впевнено стверджуючи, що обласні депутати прийняла програму передачі комунального майна теплокомуненерго, водогонів та каналізацій в оренду чи інші форми власності, обізвав процес “прихватизацією” і мав чималий успіх у працівників. Проте, забув сказати, що програма прийнята лише в його баченні. Факти свідчать про інше.

Журналісти цікавляться у працівників та директора, чи усі вони мають вихідний день, що присутні на зборах “Самопомочі”. Люди впевнено кажуть, що у них – робочий час і завдань на день чимало. Виникає логічне питання – а чи законно використовувати робочий час для “зустрічей із нардепом”?

І другий момент. Згідно із законом про вибори, агітувати за політичні сили в загальноосвітніх навчальних закладах заборонено. І хоча пані Вусенко запально заперечувала агітаційний характер зустрічі, вигляд вона мала саме такий.

Керівництво освіти міста повідомило, що оскільки школі тепловики неодноразово допомагали в ремонті, то навчальний заклад дозволяє проводити робочі наради в актовому залі закладу. Цього разу пан Жук знову попросив у директора приміщення для… робочих зборів. Не сказавши про присутність на них нардепа та одного із кандидатів на міського голову Володимира-Волинського.

На запитання журналіста “БУГу” про тему і мету візиту пана Підлісецького, він відповів: “Зустріч народного депутата з виборцями”. А як же робочий час – народний обранець каже, що йому не відомо, чи люди на роботі чи ні, можливо в них обід (це об 11:30!).

Працівники ж зі страхом кажуть: “Нам сказали – ми прийшли. Сказав головний інженер – ми й прийшли”…

Резюме зустрічі: пан Підлісецький:”напишіть на мене запит, я озвучу це перед Кабміном” та “ось мій номер телефону дзвоніть в будь-який час – я відповім”, пані Вусенко: “В нас є наш сайт, залишайте свої коментарі про особистості з Вашого регіону, які зараховані до списків “Самопомочі” як майбутніх депутатів, голів міських, районних, обласних рад. Недостойних ми виключимо зі своїх лав”.

P.S. У Нововолинську – така ж ситуація на шахті, назву якої не зміг згадати пан депутат. Директор підприємства – один із членів “Самопомочі” – робочий час, зустріч із нардепом. Порад чи реальних обіцянок вирішення проблем шахтарів – нуль. Просто піар…

Нагадаємо, що згідно із Календарним планом ЦВК із 5-го вересня 2015-го року стартував “ПОЧАТОК ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ ЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ”.

Ось вам і демократія, ось вам і “нові обличчя у політиці”. А методи та засоби – старі.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA




коментарів: 26
  1. І тут садоміти обіс…лися. Ну й Ганьба, хтіли піарнутися та нажаль якось не вийшло.

  2. Давно пора того Жука вивести на чисту воду: захищає свої інтереси та свою чималу зарплату, бо більше ніде такої не заробить-ніхто такого пі…ра не потерпить у себе! А колектив просто заручник ситуації: це ж гол.інженер, має на робітників вплив і шляхом залякування і погрозами, що не дасть працювати далі, привів їх в робочий час на “виробничі” збори. А до опалювального сезону вже котельні готові? Чи немає часу за передвиборною біганиною? Думаю, народ не буде наче сліпі кошенята і реально розуміючи сутність Жука не дадуть йому принести маразм і розруху в ціле місто.

  3. Так директор там по моєму не Курій, а Лисюк) Золоте терпіння в того директора, інший би вже того інженера погнав в три шияки!

  4. вибори… пішла заказуха смердючого сайту ГУЗЯ.

    то назвіться не БУГ а ПУК, це більше вам пасує

  5. Автор що ти куреш що аж прізвища путаєш??? Директор тепломережі Лисюк Роман.

  6. Понятно що то передвиборча агітація з сраною самопоміччю. Костя так розуміється в господарстві, як свиня в обідові! Краще б розказав про свій тіньовий бізнес і своїх дружбанів волонтерів. Ярмолюк і борусевич вадік вже відкупилися? Хлопці нафіг з когось робити дурня? Вас вже розкусили!

  7. Зінкевич, придумай щось цікавіше, не з того починаєш кампанію, захлинешся в цій дрібноті.

  8. Костік вже вибори почав з своєї рідної школи!Браво!А нащо тих неуків присунув з самопомочі? А чого своїх контрабандистів-волонтерів не привів. Най би вони розказали чим насправді займаються? Тарас і вадим вже відмазались? А шлейнові роботу знайшли чи на волонтерські гроші живе? Думаю з Кості мер і господарник як з бика молока. А Жук то взагалі брехло подорване! Команду собі сколотили оху…..ну!

  9. не захищаю нікого, але почативши коменти – так всі галімі, а як на рахунок тих що зараз в раді нашій сидять?

  10. Ви отримуєте тисячу пенсії і дві тисячі зарплати?!
    А Жук – 10 000грн. на місяць!
    Ви ще у березні заплатили за тепло у своїх оселях від 500 до 1500грн.?!
    А Жук встановив собі індивідуальне опалення!
    Ви щодня боїтеся, що котельня, яка працює у підвалі Вашого будинку, вибухне?!
    А Жуку головне заробіток!!!
    Вся країна відмовляється від російського газу!
    А Жук вимагає його використання!!!
    Вже у жовтні Ви будете платити за тепло від 1500 до 3000грн. в місяць?!
    А Жук підніме собі зарплату до 20 000грн.!

  11. Це ще раз підтверджує одне, що Буг заказний інформаційний портал який працює тільки однобоку, ганьба таким людям, які тільки і вміють як уритикувати, я на цій зустрічі був і всю потрібну іеформацію для себе залишив, хватить бути сраколизами… у Гудзя..

    • Костік ти пропонуєш бути твоїм сраколизом??? Що мало у твоїй каманді таких, чи новенького чогось хочеться? Твій синок тоже має сайт на якому буде хвалити тебе. І що? БУГ – портал, який висвітлює всю інформацію у регіоні, має своїх журналістів, а в тебе одні пришиблені типу панасюка. Ти б його в наморднику водив за собою, а то ще когось покусає і прийдеться людині уколи від сказу робити! Дибіл ославився своїми повадками вже на всю область. А ще казали що мороз поганий. Вчорашній інцидент нападу на журналіста ще раз доказує про високу культуру, благіє наміри тої людини. В які депутати ви всі йдете, чуваки? Головне озвучте основну ціль вашого цирку.Бути у владі щоб прикривати свій чорний бізнес!

  12. Люди йдуть пiд кулi а тут слова не можуть сказати iнженеру? Костя радить у своiх коментарях у соцмережi представникiв освiти “мочить на взльотi” а збори не цураэться проводити у школi.Слизький тип.

  13. То хлопці вірною стежкою регіонівською йдуть- використовують адмінресурс. Де ж ваші принципи?

  14. Агов, блодолюзи! Пишіть пишіть. Хто- хто а головний інженер знає усі підводні камені влади!Думаєте, що ми не знаємо про 1млн заборгованостіВол Волин ЖЕК перед цією фірмою, Чи не ці гроші забезпечувавали команду ригіонів на виборах у ВВ???? А котельні з новим обладнанням перерізують і вкладають грошики людські на … дрова! Це що крок в назад? Там і татко і хрещений син замішані круто. Так що . Сиди Гусь в клітці, поки не вигнали Ох і сумнівна слава у цього горе депа…

    • Вибори мають чудодійну силу – у головного інженера голос прорізався , очі почали бачити.

    • Якби точніше, то там менше 50 тис. грн. лишилося. Щось слабенька у Вас інформація чи то пак інформатор загулявший….

    • “Я ЗНАЮ!”, прошу вибачення за неграмотність, але Ви не могли б пояснити значення слова “БЛОДОЛЮЗИ”? щось в словнику не знаходжу…

  15. А де, перепрошую “нове” обладнання, так сказать – в котельнях, оснащених в радянські часи. Ви оте “Я знаю” киньте, ЖЖЖЖУК, та підписуйтесь собою… І одчепіться ви од Гузя – сайт 033 Волинь – об..райте – то Костиків))))))))))

  16. Особливо порадувала кода:… держпавне завжди гірше еза приватне! Зіня! соси в Панаса! Кіна не буде(((

  17. Мирка Іван Іванович -кандидат від самопомочі в облраду.Мале підприємство «Шлях», яке належить батьку директора департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Івана Мирки, виграло тендер на будівництво дороги в селах Заброди і Лучичі Ратнівського району за 3 846 994 гривні.
    Підприємство виграло тендер 7 вересня, – ідеться у Віснику державних закупівель.
    Закінчити роботи мають до 20 листопада 2015 року.
    Як розповів у коментарі Волинському Агентству Розслідувань Іван Мирка, підприємство належить його батьку (якого теж звуть Іван), а виконробом робіт буде його брат Тарас. Однак Волинська ОДА не має ніякого стосунку до тендеру, бо дорогу будують на замовлення сільської ради, тому корупційної складової у такому результаті тендеру, мовляв, немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа