<

Четверо робітників, травмованих під час обвалу мосту між Володимиром і Устилугом, отримають компенсацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:23 | 2.05.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
14
/ 1 коментар

Розслідування аварії, яка сталася 12-го березня під час ремонту мосту біля села П’ятидні, завершилося.

Про результати розслідування групового травматизму Суспільному розповів завідувач сектору розслідування Держпраці області Ярослав Головко.

Четверо з п’яти травмованих робітників, через тимчасову втрату працездатності, отримають компенсацію.

Як повідомляли, обвалився міст між Володимиром та Устилугом на трасі Н-22, на якому велися ремонтні роботи. Постраждали 5 працівників.

В управлінні Держпраці створили комісію та розпочали розслідування. На той момент, один з п’яти травмованих робітників перебував у реанімації.

«Складено акти, випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом. Щодо 4 потерпілих склали акти форми “Н1”, їм будуть призначені фондом соцстрахування виплати». Зі слів Ярослава Головка, ще один травмований не мав втрати працездатності, відтак, на грошову компенсацію не претендує.

Щодо причин обвалу мосту, основною в Держпраці називають недоліки при будівництві. Міст через річку Луга, зводили в 1962 році. Хто тоді виконував роботи наразі невідомо.

Як розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук, розслідування, яке ведуть правоохоронці, ще триває.

“Призначено судово-медичні експертизи, щоб отримати висновки та діагнози потерпілих. Слідство триває за ч.1 статтею 272 ККУ. Йдеться про неякісне виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки”, – каже речниця.

Що відомо про травмованих і міст

Станом на 30 квітня, двоє працівників досі на лікарняному. Один з них волинянин Олександр Пундик. 12 березня чоловіка доставили у Володимир-Волинське ТМО у стані середньої тяжкості. Робітник зламав тазову та плечову кістки. За кілька днів його прооперували.

За станом здоров’я, каже Олександр, ще не може повернутися до роботи. Попереду тривала реабілітація.

“Я зараз ще на лікарняному. З фонду виплачують через державу. А фірма оплатила операцію. Ще не пройшло півтора місяця після операції”, – каже чоловік.

На мосту, де трапилася аварія, продовжуються ремонтні роботи. Усі конструкції укріпили.

Нині працівники завершують реконструкцію однієї половини мосту, – розповів заступник начальника служби автомобільних доріг в області Ншан Антонян. Повністю завершити об’єкт планують до Дня Незалежності України.

Нагадаємо, на мосту між Володимиром і Устилугом трапився обвал: постраждали 5 працівників, що здійснювали ремонт.




один коментар
  1. кляті комуняки..ні мости, ні дороги, ні водопровод як треба не зробили.. все треба за ними ремонтувати.. а всього 60 років пройшло… Ганьба !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа