<

Чергова сесія Володимир-Волинської міськради: поіменне голосування, роздержавлення ЗМІ та камери відеоспостереження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 8.04.2016 / Володимир / , /
Перегляди
10
/ коментарів 5

8-го квітня відбулася сьома чергова сесія депутатів Володимир-Волинської міськради. Нововведенням стало поіменне голосування за кожну пропозицію до рішення та за самі проекти. Від сьогодні кожен житель міста зможе переглянути, як проголосував конкретний депутат за певне рішення на сайті міськради.

На сесію було винесено 35-ть питань, розгляд яких тривав близько 4-х годин.

Першим рішенням депутати прийняли, що міська рада Володимира-Волинського виходить зі складу співзасновників друкованого ЗМІ “Слово правди” з перетворенням редакції та її трудового колективу у самостійний суб’єкт господарювання. При цьому назва видання не зміниться так само як мова, тематичне спрямування та цільове призначення. Таке рішення є ще одним кроком до роздержавлення комунальних мас-медіа.

Гостро обговорювали проект рішення “Про програму “Безпечне місто 2016-2017”.

Суть програми – це встановлення у місті системи відеоспостереження за громадськими місцями, важливими об’єктами, місцями значного скупчення людей. Також програма включає і відеонагляд за дорогами, в’їздами та виїздами з міста. Передбачається, що доступ до відеоматеріалів матимуть правоохоронні органи та міська влада.

Основна проблема, на яку звернув увагу Сергій Радкевич (“УКРОП”), це питання серверу для збереження інформація.

Депутат від “Самопоміч”, Ярослав Жук, запропонував щоб доступ до системи мали ще й представники преси та громадські активісти. Ця пропозиція була розкритикована і відхилена, мовляв відео з камер вже публікувалося у соціальних мережах.

Після цього нашокраєвець Максим Клим’юк запропонував, щоб наступний тендер було проведено більш публічно, а міська рада самостійно визначала, де закупляти обладнання.

Під час обговорення, міський голова Петро Саганюк оголосив, що до міської ради надійшов запит від Служби Безпеки України. У документі йдеться про надання міською радою завірених копій договорів укладених з приватним підприємцем Андрієм Кандибою, щодо придбання та встановлення камер відеонагляду. Крім цього, просять надати відомості про розпорядника інформації отриманої в ході відео спостереження та надання права третім особам розповсюджувати матеріали зйомки.

Ще одним важливим прийнятим рішенням стала заборона продажу слабоалкогольних, алкогольних напоїв на час проведення Міжнародного молодіжного фестивалю “Володимир-2016” і святкових заходів з нагоди Дня міста. Хоча й тут депутати зауважили, що необхідно провести перевірку чи на сьогодні дотримуються  магазини заборони продавати алкоголь після 22-ї години.

Серед інших питань, що розглядали депутати була значна кількість земельних питань, змін і доповнень до попередніх рішень міськради. Також затвердили проект регламенту Володимир-Волинської міської ради сьомого скликання, Щоправда, і тут розробникам дали 10-ть днів на доопрацювання.

1
5
3
7




коментарів: 5
  1. а хто знає , як ділила бюджетна комісія народні ( бюджетні)
    кошти , що і кому дісталося і чи є нам дерибан

    • крім коби рішення ще приймали всі депутати на сесії які голосували за і вони теж повинні відповідати , якщо там щось не чисто

    • кажуть депутати проголосували за водоканалівський золотий дах в полі для зайців за 800 000 грн. , задовільнили бажання Матусевича виділити для 12 бабусь близько 100 000 грн ( може трохи піде йому на домік в Зимному ) , будуть дах одного будинку робити за 1 млн. грн . а іншим жителям будинків буде дуля – бо немає грошей в бюджеті міста , лепшому другу папіка з другої спроби продали за майже за безцінь 3 га землі , з подачі Гапона віддали до Луцька 60 тис .грн, на тротуари Фіщук просив 2 мільйони – дали , треба просити в бога , щоб хоч він дивився як будуть класти костку , бо як шо це буде робити Фіщук , то вийде друга вулиця Шевченка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця