<

Через Устилуг пропускатимуть більше вантажівок та автобусів за добу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:17 | 1.02.2023 / Володимир / /
Перегляди
1121
/ Коментарі відсутні

Започатковані торік пілотні проєкти з організації пропуску вантажів, які перевозяться автотранспортом через західний кордон, довели свою ефективність. 

Навіть без значних інфраструктурних перебудов митницям вдається забезпечити ритмічність та синхронність операцій та поступово збільшувати трафік. Про це інформує Волинська митниця.

Тому, згідно з новими домовленостями, досягнутими на початку року під час переговорів з польською стороною, час дії пілотних проєктів пролонгований до 31-го травня 2023 року.

Водночас з 1-го лютого 2023 року збільшуються встановлені Системою раннього повідомлення ліміти оптимальної кількості транспортних засобів, що приймаються митницями та прикордонними органами суміжних (українською та польською) Сторін.

Для пунктів пропуску в зоні діяльності Волинської митниці за оперативну зміну (12 годин) вони визначені на рівні: МАПП «Ягодин – Дорогуськ»: 340 вантажних транспортних засобів, 25 рейсових автобусів. МАПП «Устилуг-Зосін»: 550 легкових транспортних засобів, 50 вантажних транспортних засобів, 15 автобусів.

А на початку травня, за результатами тримісячного моніторингу, що базуватиметься на оперативній координації роботи з представниками органів охорони державного кордону та контролюючими органами суміжної Сторони, між Україною та Польщею планується підписання оновленого Меморандуму.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок