<

Через спекотну погоду пожежі охопили Володимир-Волинський район

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:08 | 12.08.2015 / Володимир /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Вісім пожеж за 5-ть останніх днів трапилися у Володимир-Волинському районі. Спека спричиняє важку ситуацію і на полях, і в обійстях селян. Про це повідомляє провідний фахівець Володимир-Волинського МРВ УДСНС України у Волинській області Олег Іовенко.

6-го серпня 2015 року, близько 13-ї години, надійшло повідомлення про пожежу у селі Людмильпиль, на вулиці Польова, 4. У селянському обійсті горів хлів. На місце виклику направили місцеву пожежну команду села Галинівка та друге відділення ДПРЧ-7. Пожежу вдалось загасити.

Цього ж дня, близько 16:00, в частину надійшло повідомлення про пожежу у селі Острівок . Громадяни, які телефонували сказали, що «горить солома, є загроза хаті». На місце пожежі направили друге відділення ДПРЧ-7.

6-го серпня,  близько 13:00, частину повідомили про пожежу. У повідомленні йшлося про те, що «горить стерня» біля села  Хобултова, в урочищі «За садом». На місце виклику було направлено друге відділення ДПРЧ-7.

Керуючий ТзОВ «П’ятидні» організував оборювання земельної ділянки, на якій горіла стерня. Після проведеної роботи загрози перекидання вогню на іншу ділянку не було.

8-го серпня 2015 року надійшло повідомлення, що в селі  Хворостів, на вулиці Сільська, 4/а горять дрова.

На місце пожежі було направлено друге відділення  ДПРЧ-7. По прибуттю на місце події, було встановлено, що горить літня кухня – дерев’яна, крита шифером (близько 20 м кв). Загрози життю людей, на щастя, не було.

9-го серпня 2015 року надійшло повідомлення, що в селі Заріччя, на вул. Лобачинській, горить стерня, є загроза соломі. На місце виклику було направлено друге відділення ДПРЧ-7. По прибуттю на місце загоряння, було встановлено, що господар земляної ділянки запалив стерню та не зміг контролювати розповсюдження вогню, тому викликав рятувальників. По даному факту спалювання стерні інспектором екологічної служби було накладено адміністративне стягнення на палія.

10-го серпня 2015 року, близько 19 год. 30 хв. надійшло повідомлення, що біля села Новосілки горить причеп із сіном. На місце події вийхало друге віділення ДПРЧ-7, під керівництвом командира відділення Юрія Бойко. По прибуттю на місце, встановлено. що горить причеп з сіном. Трактор врятував до приїзду пожежників громадянин Микола П., водій. Під час рятування трактора отримав опіки. Чоловіка було доставлено у приймальне віділення Володимир-Волинського ТМО та надано кваліфіковану медичну допомогу, Микола П. перебуває в травматологічному відділенні ТМО.

10-го серпня 2015 року близько 20 год. 30 хв., поступило повідомлення про пожежу у господарській споруді в селі Новосілки. На місце виклику було направлено перше відділення ДПРЧ-7, під керівництвом начальника караулу Олександра Богацького , та друге відділення ДПРЧ-5 м. Нововолинська. По прибуттю на місце було встановлено, що горить господарська споруда, є загроза дерев’яному будинку. Врятувати господарську споруду не вдалося, проте силами рятувальників врятовано житловий будинок. Причини та збитки встановлюються.

Рятувальники звертаються до одноосібників, фермерів, громадян: не спалюйте суху траву, стерню, іншу рослинність, тому що є велика загроза перекидання на зернові та технічні культури, житлові будинки, господарські споруди, автотранспортну техніку, тощо.

Попереджаємо про особисту відповідальність щодо заподіяння шкоди, навколишньому середовищу та матеріальним цінностям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер