<

Через потрапляння в Реєстр корупціонерів Максиму Клим’юку заборонено обіймати певні державні посади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:19 | 5.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
2615
/ коментарі 3

Максим Клим’юк з Володимира, який балотувався у 2020-му році в мери та був депутатом міської ради, потрапив до Державного реєстру корупціонерів. Потрапляння в цей список, окрім адмінштрафу згідно рішення суду, тягне за собою серйозні наслідки. Такі, як заборона займати певні визначені державні посади та посади в органах місцевого самоврядування.

Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів) – це портал, де міститься інформація про всіх фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Реєстр функціонує відповідно до затвердженого положенняспільного наказу Державної судової адміністрації України та НАЗК.

Претендентів на державну службу зобов’язані перевірити через цей Реєстр.

Читайте також: Колишній міський депутат та кандидат в мери Володимира Максим Клим’юк потрапив в реєстр корупціонерів

Згідно інформації від Національного агентства України з питань державної служби, особа яка є в Реєстрі корупціонерів, не може претендувати на державну службу, як в органах місцевого самоврядування, так і в органах державної виконавчої влади усіх рівнів.

Також, згідно статті 19 Закону України «Про державну службу», на державну службу не може вступити особа, яка піддавалася адміністративному стягненню за правопорушення, пов’язане з корупцією, протягом трьох років з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили.

Особі, яка є в списку корупціонерів, заборонено займати посади із підвищеним корупційним ризиком.

До таких посад відносяться:

  • посади в органах місцевого самоврядування (перших заступників, заступників міських голів, заступників сільських, селищних голів, заступників голів районних, районних в містах рад; секретарів міських, сільських, селищних рад; керуючих справами виконавчих комітетів міських рад та ін.);
  • посади державної служби, визначені структурою державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, у разі недоцільності утворення структурних підрозділів;
  • посади керівників державних підприємств, установ, організацій, інших суб’єктів господарювання державної форми власності та їх заступників, призначення яких здійснюється державними органами;
  • також посади керівників та заступників керівників самостійних структурних підрозділів територіальних управлінь Державної судової адміністрації України; посада Керівника Офісу Президента України, його першого заступника та заступника; посади керівників та заступників керівників структурних підрозділів у складі самостійних структурних підрозділів центрального апарату Національного банку України.

Відтак, поки що зарахований до Реєстру корупціонерів Максим Клим’юк не має права займати вищеперераховані державні посади.




коментарів: 3
  1. Боїтеся що коли стане мером та прикриє вас? Правильно боїтеся.Найшли про що писати….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа