<

Через місяць у новому форматі відбудеться фестиваль «Український коровай-сузір’я»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:20 | 2.09.2020 / Володимир / /
Перегляди
21
/ 1 коментар

Свято української традиційної культури через карантин пройде в онлайн-форматі.

Підготовка  до проведення  фестивалю традиційної національної культури «Українське коровай-сузір’я» вийшла на фінішну пряму. Рівно місяць залишився до дня, коли в місті Володимирі-Волинському в районному будинку культури відбудеться тринадцятий щорічний захід. Через  епідеміологічну ситуацію в країні він проходитиме дистанційно.

Формат фестивалю визначений оргкомітетом як телемарафон, трансляція якого відбуватиметься в режимі реального часу і у записі певних фестивальних заходів в ефірі місцевого телебачення АТМ, а також по усіх можливих каналах інтернету, зокрема в ютубі та фейсбуці.

Програма фестивального дня передбачає віртуальне перебування охочих  на всіх локаціях фестивалю: зустрічі з коровайницями міста і району, виставка  снопів, перегляд виступу на фестивальній сцені найкращого зрежисованого  обряду українського весілля, зустріч з учасниками найтоповішого челенджу «Запроси на весілля», нагородження  активних учасників  фестивалю, зустріч з генеральним спонсором цього заходу Валерієм Дібровою і на завершення демонстрація короткометражного документального фільму «Ми пишем літопис  твій, фестивалю» (початкова назва).

Для створення фільму відзнято дуже багато сюжетів у громадах Заріччя, Зимного, Овадного, Устилуга і в районному будинку культури. Силами місцевих талантів відтворено оригінальні обряди плетіння снопа, замішування і поділ весільного короваю, плетіння віночка для молодої і  обряду благословення молодят. Головними акцентами фільму мають стати коровайниці та їхні секрети коровайної справи. А святковим обрамленням  як фільму, так і фестивального дня стане українська пісня – автентична, соковита, голосиста і щира.

Щоб  фестивальний день був барвистим і образним, постаралися працівники відділів культури та гуманітарних напрямків при сільських радах ОТГ, відділу освіти і культури Володимир-Волинської РДА та районної  ради, а також авторські колективи телебачення АТМ і редакції газети «Місто вечірнє».




один коментар
  1. Мои собственные дочурки с интересом произносят новости с данного веб-сайта. Большое спасибо редактору

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер