<

Час позбутися усього ворожого та просякнутого «рускім міром»: питають думку володимирчан щодо знесення обеліска слави на площі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:29 | 29.10.2022 / Володимир / , /
Перегляди
2080
/ коментарів 15

У Володимирі цього року провели демонтаж кількох радянських пам’ятників, проте одна з найбільших «сакральних» споруд радянщини – обеліск слави, досі височіє у самісінькому центрі міста.

Питають думку мешканців Володимира щодо його демонтажу. Відповідне опитування проводять на сторінці міста у фейсбуці.

Доки Україна зі зброєю у руках очищує свою землю від окупантів, міста у тилу позбуваються усього ворожого та просякнутого «рускім міром».

Цього року у Володимирі провели демонтаж кількох радянських пам’ятників, таких як монумент з радянським танком та скульптура невідомого солдата. А нещодавно у громаді перейменували понад сорок вулиць, названих на честь росіян та комуністів. Утім, у самісінькому центрі міста досі височіє одна із «сакральних» споруд радянської минувшини – обеліск слави.

Читайте також: Декомунізація в дії: на площі у Володимирі демонтували стели з радянськими знаками

Уже довгий час точаться дискусії щодо його демонтажу, ексгумації останків можливого поховання та перенесення цього монументу до єдиного комплексу пам’ятників «Жертвам фашизму».

“Вважаємо, що зараз, як ніколи, варто поставити крапку у цій історії. Пропонуємо вам поглянути на ці обидві світлини та висловити свою думку, яка з них вам більше до вподоби? Отже, володимирчани, що скажете щодо демонтажу обеліска із площі Героїв?”, – запитують у людей.




коментарів: 15
  1. Невже пересанете підсцикувати і позбудемось цього щпиля ?Депутати ,ви як ,чи боїтеся приходу руськага лайна ?

  2. Знести негайно.У нас не повинно бути місця для ,, руського міра,,. , московської церкви та влади яка їх підтримує.

  3. Під обеліском поховано тіла радянських військовослужбовців, загиблих при звільненні Володимира-Волинського від німецько-фашистських загарбників. Кому ” свербить ” знести пам’ятник з могили, раджу пам’ятати про кримінальну відповідальність за вандалізм, про християнський гріх та банальну людську совість щодо наруги над пам’яттю. Спробуйте спочатку знищити могили своїх родичів старшого покоління, що працювали на радянських підприємствах, у закладах, колгоспах. Наплюйте на портрети своїх предків, що служили у лавах Радянської Армії. А також повиселяйтеся із будинків, зведених у радянський час; позакривайте дитячі садки та школи. Живіть і навчайте дітей на клумбах та двох дитячих майданчиках, що з’явилися за нової, вільноукраїнської, доби. Не забудьте відмовитися від приміщень лікарні. Ні ногою туди – це радянське! Міська рада також не побудувала собі нового приміщення. На клумби усіх! Якесь ніхто, що соромиться свого імені та прізвища (а, може, як він сам каже,”підсцикує”) не розрізняє понять “російське” і “радянське”. Обеліск було встановлено Україною, а не росією, і увінчано хрестом. Нешановний “молохує”, народжений радянською матір’ю у радянському пологовому будинку за допомогою медпрацівників, що отримали освіту у радянських навчальних закладах (чи у ганебної слави вільноукраїнському володимирському медколеджі, що не мав ліцензії на ведення викладацької роботи, а гроші із студентів “доїв” у чотири руки?) не витрачайте часу на недолугі спроби нав’язати притомним людям свої убогі та злочинні думки. У місті багато невирішених справ, якими повинні та можуть займатися звичайні жителі міста, а не тільки його керівництво.

    • не звільнення Володимира, а захоплення Володимира армією СССР. На місці обеліска слід поставивити монумент загиблим підчас 2ї Світової Війни. 9 травня це не день перемоги.

    • Совість християнську згадали, гріхи…так, вони також жертви війни, розв’язаної фашистами… Але чому на центральній площі. Для цього є цвинтар, там і монумент перенести…і там усі рівні…

  4. Загляньте у с.Селець-там на все село майорить червона зірка на постаменті!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер