<

Бюджет не досконалий, але затверджений. В Устилузі пройшла сесія міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 25.12.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Якби довелося вибирати із двох зол, то звісно бюджет Устилугу на 2016-й рік не витримав би конкуренції. Так вважає міський голова Віктор Поліщук. Однак, працюючи в умовах новоствореної об’єднаної громади, при відсутності чітко прописаних правил гри – депутати проголосували за те, що їм запропонували. Єдине – врахували поправки мера, які на майже 300-та тисяч урізали надходження з місцевого до районного бюджету.

Загальний бюджет громади наступного року становитиме 24-ри мільйони гривень. Однак, проблеми є. “Оскільки держава недофінансовує освітню та медичну галузь, доводиться за наші кошти покривати ці “дірки” вчителям та медикам. Тому пропоную переглянути певні видатки на утримання установ районного значення та дещо підкорегувати їх”, – запропонував міський голова.

Зокрема, проаналізувавши суми, виділені на такі установи як: методкабінет, дитячо-юнацьку спортивну школу, терцентр та районний будинок культури, члени виконкому зробили висновки, що мешканці громади не так часто користуються послугами цих закладів, щоб виділяти значні кошти на їхнє утримання. Окрім того, об’єднана громада хоче і повинна ставати самостійнішою. Тому аналогічні заклади необхідно відкривати у себе, або переоблаштовувати існуючі.

“Таким чином пропоную: із виділених 200-т тисяч на методкабінет залишити 50-т тисяч в Устилузькому бюджеті, із 75-ти тисяч на ДЮСШ зекономити 25-ть тисяч, скільки низький відсоток дітей з громади займаються там. З 1-го млн майже 200-т тисяч на терцентр заощадити 188-м тисяч, і з видатків на РБК у сумі 156-ть тисяч недофінансувати на 34-ри тисячі гривень. Економія у 299-ть тисяч дасть нам змогу поремонтувати дороги комунального значення та облаштувати доїзд до найвіддаленіших куточків громади”, – проінформував Віктор Поліщук.

Народні обранці пристали на пропозицію міського голови і навіть присутній у залі депутат райради Павло Карпюк не підіймав фракцію “Свобода” та не виводив із зали, як то в райраді.

Окрім того, на сесії затвердили нову керуючу справами виконкому Аліну Куницьку та погодили зарплатню меру громади. Відтак, пан Поліщук в нарахуваннях отримуватиме 6200 гривень, а якщо із вирахуваними податками – то 5000.

Сесію відвідав також голова райради Роман Гук.

DSCN0004
DSCN0015




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок