<

Будівництво готелю хасидів у Володимирі на Драгоманова: сформували комісію за участю громадськості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:41 | 12.08.2021 / Володимир / , /
Перегляди
3071
/ коментарі 3

11-го серпня у конференц-залі ЦНАПу відбулось громадське обговорення детального плану території по вулиці Драгоманова, 6 для зміни цільового призначення земельної ділянки, а саме будівництва готелю (комплексу для тимчасового перебування паломників).

В обговоренні взяли участь представники виконавчого комітету міської ради та громадськості. Головний архітектор Тарас Киба ознайомив присутніх з проєктом майбутньої забудови. Загалом, це має бути п’ятиповерховий готель на 80 відвідувачів, загальною площею 580 кв.м, – повідомляють на сайті міста.

Проєктом передбачений підземний паркінг на 21 паркомісце, також пропонується облаштування додаткової кишені для паркування транспорту вздовж вулиці Драгоманова.

Архітектор зачитав колективне звернення мешканців прилеглих будинків, які виступають проти такого сусідства. Серед аргументів, які наводяться, – порушення громадського порядку паломниками, які приїздили нещодавно для вшанування праведника Шломо Готліба, через що їм неодноразово довелося викликати поліцію. Мешканці висловили побоювання, що після будівництва готелю ситуація погіршиться.

Крім того, у зверненні йшлось про відсутність транспортної інфраструктури для під’їзду великогабаритних транспортних засобів і автобусів та необґрунтованість архітектурних форм даної забудови в історичному центрі, яка принесе шкоду архітектурному обличчю міста.

Голова ОСББ «Едельвейс» (Драгоманова 4-а) Олександр Смикалюк висловив позицію від імені його мешканців, які  категорично виступають проти забудови. Свою думку з приводу майбутнього будівництва готелю висловили і інші учасники обговорення – зокрема громадський активіст Тарас Сватко, який є автором петиції проти будівництва, зазначив, що не веде боротьбу проти громадян іноземних держав, котрі сповідують інші вірування, а виступає натомість проти антисоціальної поведінки паломників. Про можливі юридичні перепони у разі заборони будівництва готелю, поінформував адвокат Сергій Лященко.  

Заступниця міського голови Любов Саць, в свою чергу зазначила, що хоча виконавча влада і виступає за розвиток туризму в громаді, проте такий туризм жодним чином не повинен створювати незручностей для громадян міста, чиї інтереси місцева влада і відстоюватиме.

Під час обговорення Тарас Киба повідомив присутніх, що згідно постанови Кабміну №555 про порядок проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розробки проектів містобудівної документації на місцевому рівні, для   розгляду   спірних   питань,  що  виникають  у  процесі громадського   обговорення,   між   громадськістю   і  замовниками  містобудівної  документації  на  місцевому рівні може утворюватися погоджувальна комісія, яка більш, ніж на 50 відсотків має складатись з представників громадськості.

У підсумку обговорення було вирішено створити комісію, до якої увійшли 16 представників громадськості, котра і прийме аргументоване рішення щодо зміни цільового призначення земельної ділянки та майбутнього будівництва.




коментарів: 3
  1. Не має баба клопоту, так купить порося. Вам, шановні, мало Уманя? Чи хтось ще мало знає, що ці вальцмани вичворяють, скільки комунальники розгрібають результати їх візиту в Умані?

  2. Рідкий випадок, коли потап діло пише.
    Намаєтесь ви ше з представниками тої наглючої секти.
    Це єдині представники ізраїльтян, які по-серйозному за арабів проти Ізраїля (принаймі деякі представники хасидства, якшо не всі).
    То уявіть як вони до всіх нас відносяться. Зробити нам пакість – це їм як єлей!

  3. Такий готель яб побудував біля ворчинського сміттєзвалища, а не в ценрі міста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер