<

Будемо боротися, щоб лікарня у Володимирі стала кластерною, – Ігор Пальонка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:42 | 16.08.2022 / Володимир / , /
Перегляди
2258
/ Коментарі відсутні

У Володимирі працюють над тим, щоб місцева лікарня отримала статус кластерної. Для цього необхідно закупити нове обладнання – ангіограф.

Нагадаємо, під час візиту до Володимирського ТМО заступник міністра МОЗу Олексій Яременко, зазначив, що лікарня може отримати статус кластерної, за умови встановлення нового обладнання – ангіографом, який призначений для лікування пацієнтів після інфарктів. Також у лікарні мають зробити ремонт у приймальному відділенні за власні кошти. До слова лікарні, які раніше отримали статус опорної, два роки тому зробили ремонт у приймальних відділеннях за державні кошти, серед них і Нововолинська. Також за державні кошти там встановили томограф.

Тож міський голова Володимира Ігор Пальонка на брифінгу 16-го серпня додав, що не дарма у ТМО одного року вклали понад 20 млн грн, іншого – близько 15 млн. Це робилось для того, щоб медзаклад конкурував із тими, що раніше отримали статус опорних, і зміг стати кластерним.

“По ремонту приймального відділення уже виготовлена проєктно-кошторисна документація, яка пройшла експертизу, тож будемо обговорювати з будівельниками дані роботи. Щодо придбання ангіографа – це дороговартісне обладнання. Але я буду переконувати депутатів, щоб ми над цим попрацювали. Найближчим часом буде оголошений тендер”, – додав мер.

Він вважає, що кластерна лікарня має бути саме у Володимирі, оскільки місто є районним центром, тут розташовані військові формування і в медзакладі надається допомога військовослужбовцям, вже пролікували близько 400 людей, також тут планують облаштувати реабілітаційний центр для бійців.

Кластерна лікарня дозволить отримувати фінансування з держави.

Натомість у сусідньому Нововолинську “не пасуть задніх”, там уже оголосили тендер на закупівлю стаціонарної цифрової рентгенівської ангіографічної системи, вартістю у 36 млн грн.

Нагадаємо, в Україні починається інфраструктурний етап медичної реформи з поділом лікарень на госпітальні кластери. Лікарні поділятимуться на загального типу (які розташовані найближче до місця проживання пацієнта, і де лікуватимуть найпоширеніші захворювання), а також кластерні й надкластерні (тут надаватимуть високоспеціалізовану медичну допомогу).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа