<

Близько 1800 дітей провакциновано від поліомієліту у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 5.11.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарі 2

1800 дітей провакциновано проти поліомієліту у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні. Про це повідомила заступник головного лікаря Наталія Філімонюк. За її словами люди нарешті зрозуміли наскільки небезпечним є це захворювання та те, що краще превентивні методи, аніж лікування та наслідки хвороби.

Поліомієліт – це інфекційне захворювання, при якому уражається центральна нервова система, шлунково-кишковий тракт і лімфатична система. Хвороба є найпоширенішою причиною виникнення у дітей фізичних недоліків.

Збудник поліомієліту – вірус, який поширюється повітряно-крапельним шляхом, або разом з немитими продуктами і виділеннями хворої людини. Збудник захворювання досить стійкий, він здатний кілька місяців жити в молоці, овочах, у стічних водах. Основний засіб профілактики хвороби – вакцинація дітей.

У вересні 2015-го року на Закарпатті підтверджено два випадки поліомієліту. Лікарі навіть підозрювали смертельний тип вірусу. Відтак, санепідеміологи попереджають: діти без щеплення – у небезпеці.

Окрім того Україна знаходиться у списку країн з низьким рівнем вакцинації. Наша держава стоїть поруч із Афганістаном, -го руном та Нігерією. Європейський комітет із сертифікації ліквідації поліомієліту у світі обіцяє позбавити українців статусу країни, вільної від цієї хвороби, якщо наша держава не відреагує на зауваження належним чином.




коментарів: 2
  1. А чому не сказати,що ця ж вакцина вже шкідлива,бо перезаморожена і термін дії її минув.Ви знову робите експеременти на наших дітях!!!!не дивуйтеся,коли на повторну вакцинацію не прийде і 10 частина зазначеної кількості….жодного аналізу крові і сечі не було зроблено на рекомендацію лікаря перед вакцинацією….а навіщо,головне виконати план,а відповідальність….на батьках…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер