<

Близько 100 ухвал на затримання бійців 51-ї бригади виніс Івано-Франківський суд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:56 | 15.02.2016 / Володимир / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Близько 100 ухвал на затримання бійців Володимир-Волинської (51-ї) бригади виніс Івано-Франківський суд.

“Івано – Франківський суд наштампував близько 100 ухвал по нашим бійця на затримання. Сьогодні обирали запобіжні заходи трьом волинянам, бійцям 51 ОМБр – всіх під домашній арешт. Численні порушення зашкалюють. Все, тут вже ніякі адвокати не допоможуть! Хлопці апелюйте до влади! Дії Івано – Франківського суду навіть коментувати не хочу.”, – у Фейсбук написав адвокат Василь Нагорний.

“В Івано-Франківському міському суді трьом Волинянам обирали ЗЗ взяття під варту, підозра ч. 3 ст. 407 КК України. В кінці січня 2016 р. слідчі судді Івано-Франківського міського суду ухвалили більше 100 ухвал про надання дозволу на затримання з метою приводу для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, луцькі прокурори та судді не справляються з навантаженням (по Зхідному регіоні більше 400 проваджень).

Коли запитав у Романа причину «самовільного залишення» в/ч то він відповів, що ми приходили зранку на «построєніє» якщо не було що «підмітати» то командир відпускав до дому.

В судовому засіданні наголошували, що Роман за весь час досудового розслідування, в тому числі, і у судовому засіданні не є підозрюваним, адже всупереч ст.ст. 111, 136, 278 повідомлення про підозру не вручалося, не вручалися і повістки.
Звільнили Романа з в/ч 17.05.2015 р. (став на облік в військомат), неодноразово бував у Польщі, при черговому перетині кордону 12.02.2016 р. затримали прикордонники та склали протокол про затримання, та протокол тимчасового вилучення, хоча прикордонна служба не є органом досудового розслідування (ст. 38 КПК У).

Що стосується безпосередності дослідження доказів (ст. 23 КПК У), то тільки Роман давав їх безпосередньо у суді.
Ризики передбачені ст. 177 КПК У у клопотанні про обрання запобіжного заходу не вказані, але слідчий суддя їх навів в ухвалі, хоча без доказів.

Слідчі дії проводились під час зупинення кримінального провадження.
Обрали запобіжний захід домашній арешт з 22 до 06 години.”, – написав Михайло Лотоцький




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер