<

Благодійником може стати кожен: мешканка Володимира допомагає онкохворим діткам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 14.01.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Волонтерка з Володимира-Волинського Олександра Царук (Олексюк) займається благородною справою – вже кілька місяців збирає кошти для онкохворих діток, які перебувають на лікуванні в онкогематологічному центрі Волинської обласної дитячої лікарні.

За цей час небайдужій володимирчанці вдалося зробити чимало: організувати маленьким пацієнтам подарунки від Святого Миколая, з нуля обладнати у відділенні дитячу кімнату, придбати катетери, а зараз вона збирає кошти на вкрай необхідне обладнання – інфузомати.

Олександра Царук розповідає: ідеєю допомагати онкогематологічному відділенню “заразилася”, коли потрапила туди із своєю дитиною. Саме тоді вона на власні очі побачила усі страждання маленьких пацієнтів. І захотілося хоч якось їм допомогти, підтримати й розрадити. Аби, хоча б трошки полегшити їхній біль.

«Благодійний марафон. Здійсни дитячу мрію»

Заручившись підтримкою ще однієї волонтерки Роксолани Несторук, вдалося організувати акцію “Благодійний марафон. Здійсни дитячу мрію”, у рамках якої допомогли Святому Миколаю прийти до онкохворих діток.

“Разом ми організували акцію “Благодійний марафон. Здійсни дитячу мрію”. До неї долучилося дуже багато людей і ми до Дня Святого Миколая зробили діткам подарунки.

Ми роздавали діткам, які перебувають на лікуванні, листи із запитаннями. Вони заповнювали їх, писали, що б хотіли отримати у подарунок, а потім зацікавлені, не байдужі люди брали їх, читали і купували ці подарунки. Або ж давали кошти і ми самі їх купували”, – розповіла Олександра.

Дитяча кімната

Опісля волонтерки зібрали кошти і з нуля обладнали в онкогематологічному відділенні дитячу кімнату. Тож тепер захворілі дітки мають новий великий плазмовий телевізор, ігрову приставку, якісні ігрові модулі, сухий басейн та безліч іншого яскравого обладнання, яке розбавить їхні сірі будні у стінах лікарні.

“В нас лишилися кошти і ми запитали лікарів, що можна ще купити з найнеобхіднішого для їхніх маленьких пацієнтів. Вони сказали, що їм потрібні катетери. Ми придбали їх”, – зауважила Олександра.

Вкрай потрібні інфузомати

Та на покупці катетерів благодійниці не зупинилися. Дізнавшись, що відділенню вкрай потрібні інфузомати – пристрої, до яких підключають хімію, і який рахує краплі (дози), вирішили зібрати кошти вже на покупку цього обладнання.

За словами Олександри, без інфузоматів вливання хімії неможливе. Кожному малюку необхідний свій апарат. І оскільки пацієнтів у відділенні 25, то й інфузоматів необхідно стільки ж.

“Ми з Роксоланою дізналася, що відділення гостро потребує інфузоматів, але вони дуже дорогі. За його допомогою діткам з онкозахворюваннями вливають хімію. І обійтися без нього неможливо.

Кожній дитинці він потрібен свій, аби ні від кого не залежати. Їх у відділенні є приблизно 5, а діток-пацієнтів, яким потрібний цей інфузомат – більше 25. І це має бути апарат хорошої якості, бо від цього залежить результат усього лікування і відповідно життя цих захворілих діток. І ми почали збирати гроші на ці інфузомати”, – зазначила волонтерка.

Наразі небайдужим волинянкам вдалося зібрати 286 тисяч гривень. А потрібно приблизно 750 тисяч гривень. Адже один апарат вартує 70 тисяч гривень, а їх прагнуть придбати 25. По одному кожному з маленьких пацієнтів.

“На початок ми плануємо купити хоча б 10 таких апаратів. Бо вони дуже дорогі. То не знаємо чи вдасться назбирати кошти на усі 25 інфузоматів. Ми звертаємось за допомогою до бізнесменів, підприємців та усіх небайдужих. Бо їх треба закупити чим швидше”, – наголосила волонтерка.

Хто допомагає

Творити добрі справи, за словами Олександри, допомагають багато небайдужих людей. Серед них луцька бізнесменка Юлія Колесник, яка придбала в дитячу кімнату, яку відкрили в лікарні, плазмовий телевізор, а також віддала усі подаровані їй на День народження кошти, а це 29 тисяч гривень, на покупку інфузоматів.

Долучаються до збору коштів і чимало великих підприємств: Володимир-Волинська птахофабрика, Луцька Пивоварня TM Zeman та чимало інших чуйних підприємців, бізнесменів та просто небайдужих краян.

Допомогти може кожен

Долучитися до хорошої й дуже важливої справи і таким чином допомогти захворілим діткам одужати може кожен охочий.

Реквізити для допомоги/ Приватбанк:
5168 7520 1018 4425
Отримувач: Несторук Роксолана Русланівна




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер